LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Átlátható védelem - esztétikusan

A biztonsági fóliákat elsősorban azok részesítik előnyben, akik nem kedvelik a rácsokat. Lakásaink optimális védelmének fontos eleme az ablakok üvegfelületének megerősítése fóliákkal. A fóliák nagy előnye, hogy különösebb komplikáció nélkül felszerelhetőek, és nagymértékben javítják az üveg szilárdságát.

A biztonsági fóliák elsődleges szerepe az üvegfelület megerősítése külső támadással szemben. A megerősített üvegfelület általában még akkor sem esik darabokra, ha egy nagy kődarabbal próbálják betörni, hiszen a biztonsági fólia még a szilánkosan darabokra tört üveget is egyben tartja. A biztonsági fóliák vastagsága 100 és 375 mikron között mozoghat. A legjobb minőségű fóliák több biztonsági szabványnak is megfelelnek, mint BS, DIN, MABISZ stb. A legprofibb termékek még egy külső robbanás esetén is egyben tartják az ablaküveg megrepedt tagjait. A fólia egy mikronvastagságú, többrétegű poliészterréteget, azaz láthatatlan védőpajzsot képez az üvegtáblák belső felületén, így "lefojtja" a robbanást, ellenállva a hatalmas nyomáskülönbségeknek a detonáció során.

Belátás elleni vagy tükröző fóliák

Az ilyen típusú fóliákkal megerősített ablakokon - a detektív tükrökhöz hasonlóan - kívülről nem lehet belátni. Ez főleg földszinti és az utcai gyalogosközlekedéshez közel eső lakások esetében lehet fontos szempont. A betörők ugyanis gyakran előkészítik akciójukat, és előzetesen felmérik a terepet, így az átlátszó üvegen az úgynevezett tippadó személy - akár távcső és más technikai segédeszközök segítségével - fel tudja mérni a lakásban lévő értékeket. Ezek a fóliák egyébként kiszűrik a napfény nem kívánt UV sugárzásának igen jelentős részét is, csökkentik a lakás felmelegedését - ami nyári kánikula idején nem elhanyagolható szempont.

Dekoratív fóliák

Különböző mintás és matt felületű dekoratív fóliák segítségével elérhetjük, hogy a kíváncsiskodó tekintetektől megóvjuk lakásunkat. Ezek a fóliák a napfényt ugyan beengedik lakásunkba, de "intimszféránk" nyugalmát megvédik. A különböző biztonsági fóliáknak nagy választékát kínálják a gyártó- és forgalmazó cégek. Így például hővédő fóliákat, melyek csökkentik a lakások hőveszteségét. Emellett megtalálhatók a piacon a lakásunk, irodánk lehallgatását megnehezítő fóliák is. A fenti fólia típusoknak számtalan kombinációját ajánlhatják számunkra és rendívül különböző árakon. Érdemes tehát előzetesen alaposan tájékozódnunk. Jóllehet a fóliák felragasztása a belső üvegfelületre nem túlzottan komplikált feladat, azért érdemes szakemberekre bízni. Nyilvánvaló, hogy a biztonsági fóliák önmagukban nem képviselnek elegendő védelmet, csupán a betörést késleltető hatásuk van. Más megoldásokkal együttesen - védelmei rendszert alkotva - lehetnek csupán eredményesek.

Kincs István
Őrmester Kft.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Átlátható védelem - esztétikusan
Dátum: '07.02.28
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Lakásvásár - nem csökken a lendület
Előző cikk: « Dinamikus térformák - ahol a modern lakberendezés született

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: