LakásbiztonságHirlevél

Lakásbiztonság

Biztonságban otthon

Védjük személyes tárgyainkat

Lakásunkban nem kizárólag kézzel fogható vagyontárgyainkat óvjuk, hanem rengeteg személyes apróság, emlék vesz körül minket. Egy ízlésesen berendezett otthon tulajdonképpen része komfort zónánknak. Éppen ezért nagyon sokan a betörést követően nem kizárólag értékeik (készpénz, festmények, stb.) elvesztése miatt szomorkodnak, hanem személyes megaláztatásnak élik meg intim életterük megsértését.

Éppen ezért érdemes önvédelmi reflexeinket tudatosítanunk, hogy ne legyünk áldozatok. Tökéletes biztonságot persze gyakorlatilag sajnos sohasem érhetünk el, de ami tőlünk telik azt meg kell tennünk.

A feltűnően magamutogató, költekező életmód, a "kivagyiság" igen gyakran megbosszulja magát. Sokszor a luxustárgyak vásárlása mellet már nem marad elegendő anyagi forrás és figyelem a gépjármű és a garázs védelmi berendezéseire, és aztán sajnos bekövetezik a baj. A nagylábon élés nemcsak az irigy rokonokra és szomszédokra hat dermesztően, de bizonyos bűnözői csoportok figyelmét is felkeltheti. Ha nem akarunk feltétlenül az ő látókörükbe kerülni, érdemes kicsit decensebb életmódot élnünk.

Figyeljünk, miről chetelnek gyerekeink

Célszerű odafigyelni, hogy kivel és miről chatelnek tizenéves gyerekeink. Nem árt, ha tudatosítjuk bennük, az interneten a még oly kedves ismeretlenekkel se csevegjenek bizalmas adatokról, valamint ne közöljenek a családról, illetve a család anyagi körülményeiről lehetőleg semmiféle információt. Ugyanez vonatkozik tizenéves gyerekeink mobiltelefonálási szokásaira is.


Néhányan nagyon sokféle trükkel igyekeznek felderíteni lakásunkat. Egyesek irreálisan magas lakásvásárlási szándékot helyeznek kilátásba, jóllehet a lakásunkat meg se hirdettük. E mögött persze az a hátsó szándék lapul, hogy az eszméletlenül magas pénzösszeg hallatán ellágyuljunk, és beengedjük az illetőt lakásunkba. Ha a "kedves személy" bejutott, feltűnés nélkül fel tudja mérni, hogy van-e riasztó rendszerünk, milyen állapotban vannak a nyílászárók, vannak-e biztonsági zárak a bejárati ajtón, van-e hátsó bejárat a terasz felől, és így tovább. Egyesek távoli rokonnak adják ki magukat, hogy aztán gond nélkül felderíthessék az otthonunkat. Az igazán profik akár újságírónak, hittérítőnek vagy a szeretetszolgálat munkatársának is kiadhatják magukat. Érdemes tehát kifejleszteni zsigeri szintű ösztöneinket, és megfelelő óvatossággal fogadni az előzetes bejelentés nélkül érkező idegeneket.

Őrmester
Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Biztonságban otthon
Dátum: '06.02.07
Kategória: Lakásbiztonság
Következő cikk: » Mechanikai védelem otthonainkban
Előző cikk: «

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: