A marokkói stílus eredete

szuk
Marokkóról azt írták a világ híres utazói, hogy akkor lépett a történelembe, amikor a pálmák gyökeret vertek a földbe. Bár csak a Gibraltári - szoros választja el Európától, egészen más világba csöppenünk ebbe a mesés, elbűvölő országba érkezvén. Itt életre kelnek az Ezeregyéjszaka meséi, Humphrey Bogart Casablancája. Az Atlasz - hegység hófödte hegyei és cédruserdői, a homoksivatagok, természeti adottságai felejthetetlen emlékké válnak az ide utazók számára, csakúgy, mint építészeti remekei: a paloták, mecsetek, Korán iskolák.

A vásárlás szerelmesei itt igazán jól érezhetik magukat, számos szuk (bazár) kinálatai közül válogathatnak, az eladók pedig - ha néha kicsit rámenősek és hangosak is - nagyon kedvesek. Marrakeshben van a világ legnagyobb szukja, a Djemaa el Fna téren, ahol varázsszerárusok, hennafestők, akrobaták, hastáncosok, sivatagi mesemondók, gyógyítók, Koránmagyarázók és kígyóbűvölők kápráztatják el a turistákat.

Ha Marokkóban járunk, feltétlenül kóstoljuk meg nemzeti ételüket, a kuszkuszt, amelyet bárányhúsból, zöldségekből, és búzadarából készítenek. Igyunk hozzá menta teát, amit a berberek forrón fogyasztanak. Vásároljunk ékszereket, borárut, és néhány szép tárgyat, amelyek segítségével otthonunkba is belophatjuk ezt a mesés, végtelenül barátságos hangulatot.

Marokkó
Marokkó elbűvöli a turistákat színes forgatagával


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A marokkói stílus eredete
Dátum: '07.01.04
Kategória: Mediterrán stílus
Következő cikk: » Illik-e hozzám? A marokkói stílus
Előző cikk: « Illik-e hozzám? 2

Kezdőlap

Hirdetés