Csirkemájas rizotto

csirkemájas rizotto

Elkészítési idő:
45 perc, 1 adag: 631 kcal
Hozzávalók:
35 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, 1 kávéskanál paradicsompüré, 0,5 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 25 dkg rizs, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg ementáli sajt, só, bors, majoránna
Elkészítés:
Serpenyőben olajat forrósítok, amelyben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Egyszerre hozzáadom a kisebb darabokra vágott májat és a felszeletelt gombát. Erős tűzön, állandóan kevergetve jól átpirítom. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, borsot, majoránnát, és addig sütöm, amíg a gomba leve teljesen elforrt. A legvégén sózom, és meghintem apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Közben a 25 dkg rizst kiválogatom (csészében mérve ez körülbelül 3 dl-nek felel meg), szűrőben megmosom, és 2 evőnakál forró olajon megfuttatom. Felöntöm 6 dl vízzel, beledobok egy marhahúsleves-kockát, felforralom, és alufóliával lefedve, 160 fokra előmelegített villanysütőben (8 fokozatú gázsütőben 4-es erősségen) 20 perc alatt puhára főzöm. A megpárolt rizshez hozzáadom a gombás májat, végül a főtt zöldborsót. Belekeverem a reszelt sajt felét, a másik felét pedig - hogy még gusztusosabb legyen az ételem - a kész rizottó tetejére hintem.

További recepteket a Vidék Íze legfrissebb számában találhat!
A Vidék Íze megrendelhető az alábbi elérhetőségeken:

Zöldszám: 0680 204510
Telefon: 06 1 4898880
E-mail: elofizetes@szabadlapkiado.hu

Bolti ár: 290 Ft
Előfizetési lehetőségek:
Negyedéves: 750 Ft
Féléves: 1500 Ft
Éves: 3000 Ft


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Csirkemájas rizotto
Dátum: '05.12.15
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Az életerő megújítása Mazdaznan életmóddal
Előző cikk: « Már készülődnek a téli sportok szerelmesei

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:







Minőségi parókák

Megrendelés: