Hideg uborkaleves

Hozzávalók:
hideg uborkaleves

1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evőkanálnyi vágott mentalevél, só.
Elkészítés:
Az uborkát megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a magrészt kanállal kikaparjuk. Ezután apró kockákra vágjuk, ebből egy keveset félre teszünk a tálaláshoz. Merülő mixerbe tesszük, és a joghurttal együtt összeturmixoljuk.
Hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, az olíva olajat, a citrom levét és az összevágott friss zöldeket is, majd még egyszer összekeverjük, és tálalásig még egy órára a hűtőbe tesszük.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Hideg uborkaleves
Dátum: '06.10.13
Kategória: Görög stílus
Következő cikk: » Muszaka
Előző cikk: « Mini Párizs-Brest fánk

Kezdőlap

Hirdetés