Burgundi marhasült

Hozzávalók:
burgundi marhasült

1 kg marhacomb (stefánia), só, őrölt bors, cukor, 2 evőkanál liszt, 6 dkg vaj, 1 evőkanál paradicsompüré, 0,5 dl konyak, 12 dkg füstölt szalonna, 2 sárgarépa, 1 csomag póréhagyma , vagy újhagyma, 20 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz, minőségi vörösbor, kakukkfű, babérlevél.
Elkészítés:
Süssük ki a füstölt szalonna szeleteket, majd ennek zsírjában a sóval, őrölt borssal ízesített marhahúst körbesütjük, majd lábosba tesszük. A zsírban pirítsuk barnára a cukrot, adjuk hozzá a paradicsompürét, a lisztet, majd pirítsuk tovább. Tegyük hozzá a szétnyomott fokhagymát, a darabolt sárgarépát, és az aprított gombát. (Ízesíthetjük kakukkfűvel, babérlevéllel.) Ezután vörösborral felöntjük, és lassú párolással 2 óra alatt, időnként a húst forgatva, puhára pároljuk.
A húst a párolóléből kiemeljük, végül a mártáshoz adjuk az újhagymát, a vajat, és a konyakot. Tálaláskor a húst felszeleteljük, körbe öntjük a gombás, sárgarépás, újhagymás, vörösboros mártással. Köretnek, külön adhatunk hozzá sült burgonyát, párolt rizst, vagy főtt tésztaféleségeket.




Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Burgundi marhasült
Dátum: '06.10.13
Kategória: Francia stílus
Következő cikk: » Mini Párizs-Brest fánk
Előző cikk: « Békacombfrikasszé franciásan

Kezdőlap

Hirdetés