Almás kenyérpuding

angol kenyérpuding

Hozzávalók:
360 g toast kenyér, 200 g tisztított, szeletelt alma, 50 g barna kristálycukor, 50 g dió, 6 dl tej, 6 dl tejszín, 270 g cukor, 4 tojás, 1 mokkáskanál fahéj, 50 g vaj
Elkészítés:
Vajjal kikenjük a sütőformát, majd a kenyeret, és az almát váltakozva úgy helyezzük bele, hogy kicsit fedjék egymást. A tejet, a tejszínt, a cukrot, és a tojást "csípősre" (45-50 C-fokra) melegítjük. Még melegen ráöntjük a kenyérre, majd megszórjuk dióval, fahéjjal, és a barna cukorral. Az előmelegített sütőben 170 C-fokon, 35-40 percig sütjük. Tálaláskor adhatunk hozzá vanília- vagy fahéjmártást, esetleg forró erdei gyümölcsragut. Ehhez a meleg desszerthez felhasználhatunk kicsit szikkadt kenyeret .

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Almás kenyérpuding
Dátum: '06.10.13
Kategória: Angol stílus
Következő cikk: » Gyümölcskosárka
Előző cikk: « Gyömbéres keksz

Kezdőlap

Hirdetés