Gyömbéres keksz

Hozzávalók:
gyömbéres keksz

5 ml vaj , 125 ml cukor, 50 ml melasz, 50 ml tejszín, 375 ml liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál őrölt gyömbér, fél teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a melaszt, és a tejszínt. Kis adagokban a liszt, a szódabikarbóna, és a fűszerek keverékét is dolgozzuk bele a krémbe. Lisztezett deszkán gyúrjuk jól át, takarjuk be fóliával, majd tegyük a hűtőbe pihenni pár órára.
Nyújtófával nyújtsuk fél centi vastagságúra, különböző kiszúrókkal készítsünk formákat belőle. Tegyük sütőpapírral letakart tepsibe, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10-12 percig. Hagyjuk kihűlni, majd pakoljuk jól zárható kekszes dobozokba.






Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Gyömbéres keksz
Dátum: '06.10.13
Kategória: Angol stílus
Következő cikk: » Almás kenyérpuding
Előző cikk: « A mediterrán stílus eredete

Kezdőlap

Hirdetés