Michelin-csillagos gálavacsora Cannes-ban


Sorozatban harmadik éve látogattak el a sztárvendégek az Electrolux Agora pavilonba a Cannes-i Filmfesztivál nyitó gálavacsorájára. Az esemény résztvevőinek, akik között Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan is jelen volt, az Electrolux többszörösen díjnyertes partnerséfei készítették el a különleges menüt.
A nyitó gálavacsora menüsora:
Amuse Buche (Bruno Oger)
Királyrák garnélával
Előétel (Anne-Sophie Pic)
Borsó és kaviár fehér hagymahabbal
Főétel (Anne-Sophie Pic)
Könnyű zöldségleves zöld almával, fahéjjal és zöld ánizzsal
Tengeri sügérfilé rebarbarával és zellerrel
Desszert (Bruno Oger)
Csokoládé- és karibikrém
A nyitó gálavacsorát készítő séfek:
Anne-Sophie Pic francia séf, a Délkelet-Franciaországban található Maison Pic nevű éttermével már három Michelin-csillagot nyert el. Ő a negyedik olyan női séf, aki három Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és a The World's 50 Best Restaurants (A világ 50 legjobb étterme) 2011-es listáján elnyerte a legjobb női séfnek járó címet is.
Bruno Oger két Michelin-csillagot tudhat a magáénak, és korábban már elnyerte az Év legjobb francia szakácsa címet. A zamatos és kreatív fogások összeállításáról ismert Oger a mediterrán ízekből és a helyi alapanyagokból nyeri inspirációját.
