Lakásétterem: forradalom és provokáció

2007-ben aztán nálunk is megjelent az első lakásétterem, majd sorra indult a többi: hol professzionális séfek kínálták kézműves produktumaikat egy exkluzív lakásban, hol lelkes amatőrök várták leendő vendégeiket polgári otthonukban.
Mint minden "különös találmány" itthon, a lakásétterem is amolyan "gyors mániává" vált, amelynél barátok és szomszédok fogtak össze, hogy megmutassák mit is tudnak heti egy-két "vacsoracsata" alatt.
Egy maroknyi csapat fejébe vette, hogy összefüggéseket keres a pszichológia és a gasztronómia között, mivel a gasztropszichológia területe mára még elég kiforratlan, pedig számos oka lehet annak, hogy egy bizonyos színű vagy textúrájú ételtől miért viszolygunk, vagy pont ellenkezőleg, miért rajongunk valamiért annyira.

Mint a lakáséttermek működtetőinek többsége, a pszichogasztro est szervezői is ügyelnek arra, hogy ne csupán a vacsora jelentsen élményt, hanem a különböző érdeklődésű emberek közösséggé válása is egy-egy vacsora végéhez közeledve. Így születnek egy tematikus este alatt új ismeretségek, barátságok, sőt esetenként párkapcsolatok vagy üzleti partnerkapcsolatok is.
