LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Az Aeroball lett a győztes koncepció

null
A lengyel Jan Ankiersztajn nyerte Aeroball (légtisztító) elnevezésű pályaművével az Electrolux Design Lab idei versenyét. A tizedik évfordulóját ünneplő formatervezési pályázaton a zsűri olyan terveket várt a pályázóktól, melyek minden tekintetben maximális élményt kínálnak a fogyasztóknak.

Az Electrolux Design Lab döntős munkáit idén is neves szakemberekből álló zsűri bírálta el. A tíz legjobb, minden érzéket (ízlelés, hallás, szaglás, látás, tapintás) lebilincselő pályamű közül Thomas Johansson, az Electrolux dizájnigazgatója, a Michelin-csillagos séf és étteremtulajdonos David Oldani, a kiváló dizájner Dante Donegani, valamint Kelly Beall, a népszerű dizájn blogger választotta ki a nyerteseket.

Jan Ankiersztajn nyertes alkotása, az Aeroball egyedülálló lehetőséget kínál a lakásban lévő levegő minőségének javítására. A légtisztító apró buborékjai megszűrik és tisztítják a levegőt, s igény szerint illatosítani is tudják. A természet által ihletett gömb világító héja napközben elnyeli, éjszaka pedig kisugározza a fényt, így olyan, mintha egy szentjánosbogár gondoskodna a friss levegőről.

A Design Lab 2012 második helyezettje Ben de la Roche lett Impress Fridge (nyílt hűtő) nevű alkotásával. Az Impress egy olyan hűtőfal, amely az ételeket és italokat nem zárt ajtók mögött, hanem nyílt területen tárolja, így könnyedén megtalálunk bármilyen finomságot a hűtőben. A készülék termoakusztikus technológiával és ózónbarát gázokkal (argon, hélium) működik. A zsűri indoklása szerint az Impress egy környezetbarát esztétikai élmény, amely jelentősen megkönnyíti a fogyasztók életét.

A harmadik helyen Christopher Holm-Hansen végzett Tastee elnevezésű koncepciójával, akit egyben az idei közönségszavazat győzteseként is köszöntöttek a díjátadón Milánóban a Triennale Design Múzeumban. A Tastee egy hagyományos kanálra emlékeztető ízjelző. Érzékelőivel megállapítja, hogy tálalható-e már a vacsora vagy még szükség van valamire az ízletes végeredményhez. Tökéletesen felismeri az öt alapvető ízt, a keserűt, sósat, savanyút, édeset és a csípőset is, ráadásul extra hozzávalókat is javasolhat az ételhez, amire talán nem is gondolnánk. A zsűri szerint az alkotás kiválóan alkalmas arra, hogy egy átlagos szakácsból is kihozza a séfet.

A győztes pályázó részt vehet egy hat hónapos, fizetett szakmai gyakorlaton az Electrolux egyik globális tervezési központjában és emellett 5000 euró pénzjutalomban részesült. A második helyezett 3000 euróval, a harmadik pedig 2000 euróval lett gazdagabb.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Az Aeroball lett a győztes koncepció
Dátum: '12.11.12
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Profi eszközök a konyhában
Előző cikk: « Az Electrolux Design Lab finalistái

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: