Finn gasztrokultúra a Design Héten

A varázslatos kis művészfaluban az elmúlt két évtizedben egy, a nagyvilág számára is vonzó és példaértékű új minőség jött létre, a lokális értékekre, a helyi nyersanyagokra, a hagyományokra, a kézműves tudásra és a kis közösségek erejére alapozva. Napjainkra Fiskars Design Village a Slow Life és a Slow Design ötvözésének talán legszebb és legharmonikusabb példájává vált. A designfeszt kapcsán szervezett programokon keresztül a vidék gasztrokultúrájába is belekóstolhatunk.

Az étterem belső terének teljes berendezése, a kanalaktól az asztalokig, finn design termék. A fa székeket és asztalokat a Fiskarsban működő Nikari műhely gyártja, a teljes enteriőrt Antti Siltavuori tervezi, a terítékek a Fiskars Corporation kollekcióiból kerülnek ki.
Design Hét Budapest 2012 menü
Füstölt bodorka mousse, burgonya crêpes
Szarvasfilé, sütőben érlelt mézesmarinált zöldségekkel, tölcsérgombamártással
Tőzegáfonya semifreddo vajkaramella öntettel
Szarvasfilé, sütőben érlelt mézesmarinált zöldségekkel, tölcsérgombamártással
Tőzegáfonya semifreddo vajkaramella öntettel
