LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Megérkeztek a porszívók a tengerből

null
Nemzetközi vándorkiállításának magyarországi állomásához érkezett az a két Electrolux porszívó, melyek a Balti- és a Földközi-tengerből összegyűjtött műanyag hulladékból készült. Két hétig (május 2-május 13.) Budapesten, a Sugár Üzletközpontban lehet megnézni a két környezetbarát modellt.

A Porszívók a tengerből elnevezésű nemzetközi műanyag hulladékgyűjtési kampányt 2010 júliusában indította az Electrolux azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a műanyagszennyezés problémájára és az újrahasznosítható műanyag hiányára. Az óceánok ugyanis tele vannak műanyaghulladékkal, míg a szárazföldön hiány van a környezetbarát porszívók gyártásához szükséges újrahasznosított műanyagból.

Az Electrolux munkatársai és helyi önkéntesek a Csendes- és az Indiai-óceánból, valamint a Földközi-, a Balti- és az Északi-tengerből és tengerpartjairól gyűjtött össze műanyag hulladékot, melyet megtisztítottak, feldolgoztak, majd az Electrolux design központjába szállították. Itt készültek el a környezetbarát porszívók, melyek külső jegyeiben arra az óceánra vagy tengerre utalnak, ahonnan az alapanyagul szolgáló műanyag származik.

A Földközi-tengeri modell

A Saint-Cyr-sur-Merből származó műanyaghulladék nagy része a strandokon eldobott és onnan a tengerbe sodródott műanyagokból - PET-palackok, élelmiszertároló- és italos dobozok, strandjátékok - áll.
A Marseille-ből származó műanyagokat szív alakú darabokra vágták, majd azokat egy újrahasznosított műanyagból készült vékony vázhoz rögzítették, és forró levegő segítségével a porszívó formájára alakították.


null
A Balti-tengeri modell


A Svédországból, Lengyelországból és Lettországból származó műanyagot a tengerpartról gyűjtötték be. A porszívót műanyag palackoktól kezdve a strandpapucson át egészen a kupakokig és csomagolóanyagokig sokféle tárgy borítja, melyet az említett három országban önkéntesek gyűjtöttek össze. A műanyag darabokat - a másik modellhez hasonlóan - egy újrahasznosított műanyagból készült vékony vázhoz rögzítették, majd forró levegő segítségével a porszívó formájára alakították.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Megérkeztek a porszívók a tengerből
Dátum: '11.05.09
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Tollseprű a porszívóban?
Előző cikk: « Légkondicionálás felső fokon

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: