ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

A Föld napja a Citroënnél

null
Damien Luniaud, a Citroën Hungária ügyvezető igazgatója kezdeményezésére 2010. április 21-én, a Föld Napja előestéjén a Magyar-francia Kereskedelmi és Iparkamara sajtótájékoztatót rendezett a közlekedésben alkalmazható alternatív megoldásokról, közelebbről pedig az elektromos meghajtású autókról.

A sajtótájékoztatót követően a résztvevők kipróbálhatták a Citroën C-Zérót, a márka 100 százalékig elektromos modelljét, amely várhatóan 2010 végén kerül forgalomba. A rendezvény házigazdája René Roudaut, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete volt. A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium tisztségviselői mellett jelen voltak a Magyarországon működő francia energetikai vállalatok vezetői is.

Az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normák és az egyre környezettudatosabb ügyfélkör a Citroënt arra ösztönzi, hogy olyan technológiákat kutasson és fejlesszen, amelyekkel megőrizhető az autózás cáfolhatatlan hasznossága és öröme, ugyanakkor megakadályozható a felesleges fogyasztás és a felelőtlen környezetszennyezés.

Ennek egyik eredménye a C-Zéro, amely 2010 utolsó negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba. A Citroën környezettudatos termékfejlesztési stratégiájának további fázisait a 2011-ben érkező, 99 g/km-nél alacsonyabb CO2-kibocsátású 3 hengeres benzinmotor és a Full HYbrid motor, valamint a 2012-re várható, 50 g/km alatti CO2-kibocsátású HYbrid Plug-in motor jelentik.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A Föld napja a Citroënnél
Dátum: '10.05.03
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Bringások a sivatagban
Előző cikk: « Könyvfesztivál 2010 - a Trivium Kiadóban

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: