ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Könyvfesztivál 2010 - a Trivium Kiadóban

null
A Trivium Kiadó - neve a grammatika, a dialektika és a retorika egységét jelképezte az ókorban - egyik legfőbb törekvése, hogy a távol-keleti kultúrkör, gondolkodás és életvitel legnemesebb hagyományait közvetítse a magyar olvasók felé.

A kiadó elsők között jelent meg a hazai piacon távol-keleti témájú kiadványokkal - köztük az úgynevezett "gésa-könyvekkel", melyek a szórakoztató ismeretterjesztés kiemelkedő teljesítményei világszerte. A 3 Oscar-díjas Egy gésa emlékiratai című film alapjául szolgáló kötet olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy idén immár tizenötödször nyomják újra, mi több, hangoskönyv formátumban is megjelent Pécsi Ildikó tolmácsolásában. A "misztikus" Távol-Kelet megismerését a dalai láma írásaival, tibeti életviteli "receptúrákkal", szamurájkódexszel, sőt a japán középkorban játszódó krimikkel teszik élvezetessé számunkra. Még idén a könyvesboltokba kerül a dalai láma és Howard C. Cutler közös munkája, A boldogság művészete egy felfordult világban címmel. Előbb azonban néhány szó a Könyvfesztiválra megjelenő újdonságokról.

null
A japán közelmúlt lenyomata Kimura Rei Japán rózsa című regénye, melynek cselekménye a második világháborúban játszódik és főhőse egy japán lány, aki kijátszva a császári hadsereg éberségét, kamikáze pilótának áll. A New York Times bestseller listáit vezető Lisa See a korábban a kiadónál megjelent nagy sikerű Aranyhegyen után ismét az Amerikába emigrált kínaiak sorsát önti dokumentumokon alapuló regényes formába - a Sanghaji lányok története azért is izgalmas, mert értékrendjükben Kelet és Nyugat, régi és új ütközik meg. "Valamennyiből kiolvasható az a szemlélet, amely után a nyugati emberek, mint valami elveszett paradicsom után áhítoznak" - vélekedik Zádor Zsolt, a kiadó vezetője. "Más szóval: álljunk meg egy pillanatra, nézzünk kicsit magunkba, vajon honnan hová tartunk ebben a nagy rohanásban."

null
Ebben az önvizsgálatban manapság egyre inkább segítségre van szükségünk, különösen ami a magánéletünket, a párkapcsolatainkat illeti. A közismert Mars és Vénusz... sorozat szintén a kiadó nevéhez köthető, ebből is várható a nyár folyamán egy újabb kötet. Már a Könyvfesztivál idején a polcokra került Steve Harvey - Amerika egyik legkedveltebb komikusa - egyszerre bölcs és humoros kézikönyve, a Hogyan gondolkodnak a férfiak?, mely lényegében a nemek közti kommunikációt, megértést és együttműködést hivatott fejleszteni a párok mind nagyobb hasznára. A férfi gondolkodás "terméke" a "Keresd a nőt!" mondás is, és hát való igaz, a dolgok mögött sokszor a nők jó vagy éppen rossz közérzete munkálkodik. Ebből a világból tudósít a szinte "Triviumos" házi szerzőként aposztrofálható Jane Green, akinek immár a hatodik regényét jelentetik meg - igazi szellemes, könnyed, mégis tanulságos történet, melyben a főhősnek arról kell döntenie: a pénzzel és a gazdagsággal lépjen házasságra vagy a szívére hallgasson? Érzelmekben, humorban nincs hiány Németország sikerszerzője, Kerstin Gier történeteiben sem. A szerző ma vitathatatlanul Németország egyik legkelendőbb "exportcikke", ezt jelzi, hogy Anyák maffiája című regénye európaiként egyedülálló módon az amazon listájának 7. helyéig jutott, a folytatás, a Trivium Kiadó nyári újdonságaként olvasható Keresztanya pedig a megjelenése utáni héten rögtön a 27. helyen kezdett. A korábbi kötetek - Halálom után felbontandó, a Férfiak és egyéb katasztrófák, Anyák maffiája - mind-mind azt boncolgatják, hogy mitől is érzi magát egy nő boldognak és sikeresnek ebben a - s itt visszautalunk a dalai láma szavaira - felfordult világban?

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Könyvfesztivál 2010 - a Trivium Kiadóban
Dátum: '10.04.19
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » A Föld napja a Citroënnél
Előző cikk: « Kórtársak és egyéb madarak

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: