ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Ajándék smart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek

null
A járműtervezés a design egyik különleges szakterülete, olyan saját technikákkal, anyagokkal és módszerekkel, amelyek a design más területein is érvényesek - hangzott el a smart átadási ceremóniáján. Az első kapcsolat a Daimler AG és a MOME között 2001 őszén jött létre.

Ezen aspektusokon túlmenően lényeges része az együttműködésnek az állandó személyes kapcsolat a tanulók és a Daimler formatervezői között. Erre adnak lehetőséget a workshopok, az előadások, a konzultációk és a tervbírálatok.

"Általában célunk, hogy az egész világon támogassunk iskolákat és egyetemeket, egyengessük a tanulók pályáját, és elvezessük őket az iparba. Az együttműködés a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel egyaránt inspiráló és gyümölcsöző nekünk és a hallgatóknak is. Már üdvözölhettünk a mi formatervezésünknél fiatal designereket munkatársként, diplomatervezőként, doktoranduszként és gyakornokként" - mondta Gorden Wagener, a Mercedes-Benz Cars design főnöke. A munka további támogatására Wagener úr egy smartot adott át a MOME részére.

Kopek Gábor, a MOME rektora köszönetnyilvánítása során hangsúlyozta: "A MOME kiemelt fontosságúnak tartja a Mercedes-Benz Designnal tartó több éves együttműködést. Az egyetem hallgatói számára egyedülálló lehetőség, hogy a világ vezető autógyáránál szerezhetnek szakmai tapasztalatot."

A smart egy sikertörténet. Az immár 12 éve kapható smart fortwo elismerésre méltó mérleget mutathat fel: 2009 óta a földkerekség 41 országában kapható az intelligens kétüléses autó. 2009 decemberében adták át az új, lítiumion akkumulátoros smart fortwo electric drive kocsikat kiválasztott berlini ügyfeleknek. A smart páratlanul kapcsolja össze a vezetés sajátos élményét a kényelemmel, az élénk mozgékonysággal, a biztonsággal és a környezet kíméletével. Ideális városi jármű a maga 2,69 méterével! A smart fortwo alapította meg a mikroautó kategóriát, amelynek egyben nevet is adott: ez a "smart-kategória".

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Ajándék smart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemnek
Dátum: '10.03.22
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Kórtársak és egyéb madarak
Előző cikk: « Takarékos retro izomautó a Fordtól

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: