ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Tibet lánya

null
Egykoron hatalmas, megközelíthetetlen birodalom, ma függetlenségétől megfosztott tartománya egy másik országnak. A szétszórt, megnyomorított nép történelme egyéni sorsokban él tovább - ennek izgalmas lenyomata Federica de Cesco regénye, melyet a Trivium Kiadó jelentetett meg.

A könyvben egy tibeti menekült orvosnő meséli el családja és népe hétköznapi életét, tragédiáját.
Tara, a Svájcban élő tibeti emigráns nem tud ellenállni a múlt kísértésének, visszatér egykori hazájába, Tibetbe, hogy felkutassa menekülés közben elvesztett ikertestvérét és annak leányát. Döntése meghozatalakor még nem sejti, hogy élete, szabadságról alkotott véleménye gyökeresen megváltozik, és a nagy szerelem is itt vár rá. Veszélyes vállalkozása egy izgalmas, az európai ember számára elképzelhetetlenül nehéz és küzdelmes világba vezet el bennünket.

Az írónő túllép a nyugati kultúra Tibettel kapcsolatos szemléletén. Egy szerelmi háromszög tükrében mutatja be a "felhők országa" népének nélkülözését, harcát, a szabadság kivívásába vetett hitét. Próbálja megfejteni annak az erőnek a titkát, amely átsegíti az elnyomott nemzetek fiait a hétköznapok megaláztatásain.

De vajon van-e jövője Tibetnek a nagyhatalmi pozícióra törő Kínával szemben? Van-e esélye a szent embereknek saját népük fiataljainak megnyerésére egy szent ügy érdekében?

Ezúttal is bebizonyosodik: nincs új a nap alatt - miközben a történelem átrobog felettünk, mindenki a saját magyarázata szerint gondolkodik a máról és holnapról, próbálja túlélni és megélni azt.
Federica de Cesco regénye rendkívül lebilincselő, melyet sűrűn átsző Tibet misztikus világa, hagyománya és kultúrája.

A témához kapcsolódóan ajánljuk Tibet története - Beszélgetés a dalai lámával rendkívül átfogó és aktuális kiadványt.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Tibet lánya
Dátum: '10.02.01
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Káprázatos Rózsalovag
Előző cikk: « Ingyenes autós és gyalogos navigáció a Nokiától

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: