ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Klímacsúcs-modell a brit kormánynak

null
A múlt év utolsó napjaiban érkezett meg a londoni Downing Street 10. szám elé az a MINI E, amely ezentúl a brit kormány autóflottájához tartozik. Az elektromos autót Tim Abbott, a BMW csoport Egyesült Királyság-beli leányvállalatának ügyvezető igazgatója adta át Gordon Brown brit miniszterelnöknek és Lord Mandelson gazdasági miniszternek.

"Az alacsony széndioxid-kibocsátású közlekedést fejlesztő ipar nem csupán a kártékony emissziókat csökkenti, de a közeljövőben a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés motorjává is válhat. Kormányunk elkötelezett a szektor mellett, ezért 400 millió fonttal támogatjuk az ilyen irányú fejlesztéseket. Reményeim szerint néhány éven belül ehhez a MINI E-hez hasonló, teljesen emissziómentes, vagy alacsony széndioxid-kibocsátású autók ezrei közlekednek majd a brit utakon" - mondta el a miniszterelnök.

Lord Mandelson, gazdasági miniszter hozzátette: "Nagyon örülök, hogy a MINI E a kormány szolgálatában áll majd. Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy milyen élvezetes elektromos autót vezetni. Célunk, hogy az Egyesült Királyság világelső legyen az alacsony emissziójú autózásban. Az olyan modellek, mint például a brit gyártású MINI E segít elérnünk ezt a célt" - nyilatkozta a miniszter.

A BMW csoport további negyven angol tesztelőnek biztosít MINI E modelleket. A hosszú távú tesztek sorozata 2009 első felében kezdődött meg az Egyesült Államokban és Németországban, amelyek folyamán a BMW csoport tartósan bérbe adja az elektromos MINI-ket, hogy így gyűjthessen információkat a sorozatgyártás megkezdése előtt. A most átadott kocsik egy évig maradnak tesztelőiknél, akik folyamatosan tájékoztatják majd az autógyár mérnökeit tapasztalataikról, ezzel segítve a további fejlesztéseket, valamint az új technológia széleskörű megismertetését.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Klímacsúcs-modell a brit kormánynak
Dátum: '09.12.22
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Élő halottak
Előző cikk: « Jusson sütemény minden ünnepi asztalra!

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: