ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Nógrádi Gábor és Gergely karácsonyi ajándéka

null
Nagy meglepetés, eredeti könyves szenzáció, az utóbbi évek egyik legérdekesebb kötete nem csak gyerekeinknek, unokáinknak, de szülőknek és nagyszülőknek is. Valódi karácsonyi ajándék a Presskontakt Bt. Petepite Kiadó legújabb kiadványa. Ez a kiadó jelenteti meg egyebek közt a Klasszikusok újramesélve című, nagyon népszerű sorozatot is.

Gábor, a nagypapa és Gergely, az apa olyan gondolatok köré épített történeteket ad közre a kötetben, melyek mindenkinek segíthetnek, hogy boldog kis emberből sikeres nagy emberré váljon. Amikor először vettem kezembe a könyvet, azt gondoltam, gyorsan átlapozom, aztán majd a karácsonyi ünnepek alatt felolvasok egy-egy történetet az éppen rendetlenkedő kis unokáimnak (négy van belőlük). Őszintén bevallom, az első adventi délután egy ültő helyemben végigolvastam a könyvet. Túl azon, hogy elragadó egyszerűséggel, a gyerekek számára is közérthető nyelven íródott, komoly életbölcsességeket tartalmaz minden egyes írás.

A "Ha azt akarod, hogy szeressenek, te is szeress" - című első írás rögvest magával ragadott. Alig negyven, nagybetűvel nyomtatott sorban a magányos gyerek példázatán keresztül egyszerű, mégis nagyon hasznos, hosszú távon megszívlelendő tanácsot ad: "Mosolyogj a másikra! (...) Meglátod, csoda történik! A világ tükör, visszatükröz. Úgy néz rád, ahogy te nézel rá." Hát kell ennél több, kell ennél frappánsabb magyarázat? Aki Nógrádi Gábornak (mert történetesen az ő írása) ezt a történetét gyermekének, unokájának elolvassa, az egy életre szóló ajándékot ad, amely minden csillogó drágaságnál többet ér. S utólag visszatekintve a mintegy negyven történetre, mind-mind hasonlóan valódi, kincset érő ajándék.

"A televízió a szem rágógumija" a címe egy másik írásnak, amely szintén telitalálat, de ezt már nem mesélem el. Inkább ajánlom elolvasni!

Deák Attila

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Nógrádi Gábor és Gergely karácsonyi ajándéka
Dátum: '09.12.14
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Jusson sütemény minden ünnepi asztalra!
Előző cikk: « Ahol a kérés és a segítség egymásra talál

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: