ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Hibrid motor a BMW-től

null
Október 6-án mutatták be Münchenben a BMW Motorrad legújabb tanulmányát, a C1-E elnevezésű hibrid motor koncepciót. A jármű a BMW C1-es koncepcióját követi, ám ez esetben a magas szintű aktív és passzív biztonsági rendszereken felül elektromos meghajtás is jellemzi.

A tanulmány példaértékű védelmet biztosít vezetőjének, amelyet az ülést dinamikusan átívelő biztonsági cella és a motor orrán elhelyezkedő ütközőelem szavatol. A jármű vizuális koncepciója a BMW márkára jellemző vezetési élményt hangsúlyozza és különbözteti meg egyértelműen a tipikus robogó küllemtől. A C1-E dinamikus vonalai feszesek és alacsony súlyponttal, vízszintesen futnak. A szélvédő és a burkolat, valamint a vezető mögött elhelyezkedő csomagtartó és oldaltámasz a mindennapi használat során, a jó alkalmazhatóság mellett magas fokú szél- és időjárás-védelemről is gondoskodik.

null
A tanulmányhoz használt elektromos motort városi használatra tervezték, és a Vectrix vállalat alkatrészein alapul. Az erőforrás lítiumos akkumulátorokból nyeri az energiát, és elegendő nyomatékkal rendelkezik a dinamikus belvárosi közlekedéshez. A villanymotor mellett a C1-E koncepciót egy hatékony, de alacsony károsanyag-kibocsátású belső égésű motorral is felszerelték.

A BMW Motorrad egyik fő célja az elmúlt húsz évben a motorkerékpárok biztonságának növelése volt. Ezt a törekvést jól demonstrálja az a következetes fejlesztés is, amely a motorokon is alkalmazható ABS kidolgozásához és továbbfejlesztéséhez vezetett.

Az eSUM Európai Biztonsági Tervezet a fő európai városi motorkerékpár-központokat és -gyártókat tömöríti, egyik fő céljának pedig a biztonságosabb városi motorozás megvalósítását tekinti. A projekt tagjai közé tartozik jelenleg a BMW mellett a Piaggio, valamint számos fejlett közlekedéssel bíró nagyváros is, mint Párizs, Róma, Barcelona és London. A kétkerekű közlekedés előnye a gyorsabb belvárosi haladás mellett a környezetbarát üzemeltethetőség és az önállóság is, ám a balesetek döntő többsége is a belvárosban történik. Az eSUM célkitűzései közé tartozik, hogy ezzel a baleseti trenddel szemben növelje a városi kétkerekű közlekedés biztonságát.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Hibrid motor a BMW-től
Dátum: '09.10.28
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Mit és hogyan gyűjtünk?
Előző cikk: « Nemzetközi összefogás a mellrák ellen

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: