ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Shanghai revolutions a siófoki 320o-ban

null
A 320o kiállításai az elmúlt években többféle területet bemutatását tűzték ki célul. 2007-ben a hazai kortárs művészet egy szeletét, tavaly a világhírű sztárépítész, Frank O'Gehry munkásságát mutatta be, graffiti versenyt és kiállítást szervezett. Idén kortárs kínai fotóművészet és propaganda plakátok kiállítással jelentkezik az intézmény.

"Célunk a két anyag együttes bemutatásával egyrészt az, hogy a művészet eszközein keresztül engedjünk betekintést egy teljesen más kultúrába, lehetőséget adjunk a kulturális különbségek és az azonos emberi problémák feltárására" - mondta el lapunknak Sz. Szilágyi Gábor, a 320o művészeti igazgatója és a kiállítás kurátora.

"Azért döntöttünk a Mao-korszakot híven tükröző plakátok és egy kortárs fotográfiai válogatás bemutatása mellett, mert mindkét anyag a maga módján az adott korszakot dokumentálja.
null
A maoista plakátok az ötvenes-hatvanas-hetvenes években a képek és a szövegek erejével kívántak mozgósítani és propagálni, tehát a politika eszközeként az aktuális kérdéseket és irányvonalakat határozták meg. Mai szemmel ezek a plakátok tehát egy korszak gondolkodásának hiteles dokumentumai. A fotográfia lételeme és alapanyaga pedig az a tárgyi, emberi, természeti környezet, amiről a képek útján beszél, így rögzítve az aktuális jelent."

Kiállító művészek: Cai Hongshou, Chen Chunlin, Chen Nong, Greg Girard, Hang Minghsi, Lu Jun, Ma Liang, Robert van der Hilst, Sun Ji, Yang Yongliang, Zhuo Feng. A kiállítás szeptember 5. és október 30. között látogatható.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Shanghai revolutions a siófoki 320o-ban
Dátum: '09.09.01
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Bozsik Yvette-premierrel indul az őszi szezon
Előző cikk: « Grandiózus Ezrek szimfóniája Pécsett

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: