ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Grandiózus Ezrek szimfóniája Pécsett

null
Mahler grandiózus - az 1910-es bemutatón 1030 előadót felvonultató - darabja először kerül előadásra nem fővárosi helyszínen. A Pécsi Püspökség 1000 éves jubileumán Pécsett előadásra kerülő darabban 600 muzsikus vesz részt.

Hamar Zsolt karmesternek közel 450 fős vegyes kart, 8 szólistát és a Pannon Filharmonikusok kibővített zenekarát, mintegy 150 hangszeres muzsikus előadását kell vezényelnie. A zeneszakmailag és fizikailag is megpróbáltató produkció nagy kihívás mind a muzsikusok, mind a Pannon Filharmonikusok zeneigazgatója számára.

A hatalmas sikert aratott Operália Gála szabadtéri koncert színpadát Frenreisz Károly számos színpadelemmel egészíti ki, hogy minden muzsikus, énekes elférjen, és a majd 30 méter mély, 7 méter magas, 550 négyzetméteres színpadon a karmesterrel mindenki tökéletes szemkontaktust tudjon fenntartani. Az eseményt több tízmillió forint értékű hangosító berendezés teszi a térre várt közel tízezer néző számára mindenhol hallhatóvá.

A Pannon Filharmonikusok kibővített zenekara a PTE Aulájában próbál, hiszen a hatalmas szabadtéri színpad mását kellett felépíteni a próbaidőszakra. A zenekar évad közben e teremben tartja hangversenyeit, melyeken közel 800 fő tud leülni a nézőtérre. A próbára felállított hatalmas színpad akkora, hogy elfoglalja a teljes nézőteret is!

Az ingyenes szabadtéri produkcióra 2009. augusztus 23-án este 19.30 órától kerül sor Pécsett a pécsi bazilika előtti Dóm téren. A rendezvény a Pécs 2010 EKF Program felvezető évének, a Vallási kultúra évének kiemelt programja.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Grandiózus Ezrek szimfóniája Pécsett
Dátum: '09.08.17
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Shanghai revolutions a siófoki 320o-ban
Előző cikk: « Felelősen is lehetünk szépek

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: