ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Felelősen is lehetünk szépek

null
A Procter&Gamble Aqua kollekció termékeivel hívja fel a figyelmet a felelős vízfogyasztásra. A Children's Save Drinking Water elnevezésű humanitárius programján keresztül segítséget nyújt a fejlődő országokban oly nagy problémát jelentő ivóvíz biztosításához. Minden matricával ellátott termék megvásárlása után a vállalat egy-egy tasak víztisztító készítményt juttat el Afrikába.

A készítmény egy gyermek egyheti tiszta ivóvizét biztosítja. Kis odafigyeléssel így nem csak saját vízkészleteinket és környezetünket óvhatjuk, de most a megfelelő termékek kiválasztásával az afrikai vízhiány áldozatain is segíthetünk.

Rengeteg vizet pazarolunk el nap mint nap. Például, ha folyóvíznél mosunk fogat, az alkalmanként ajánlott 3 perccel számolva, 8 liter vizet is kiengedünk egy-egy fogmosásnál. Pedig ha elzárjuk a csapot, akár 2 liter is elég a fogmosáshoz, és fogmosó pohárral még ennyi sem kell. Egy ötperces zuhanyozással több vizet használunk el, mint egy fejlődő ország nyomornegyedének lakója egy teljes nap alatt. Az ENSZ Környezetvédelmi Programja megállapította, hogy a jelenlegi fogyasztási szokások megtartása esetén 2025-re a Föld lakosságának kétharmadát érinteni fogja valamiféle vízkorlátozási intézkedés.

Magyarországon ma az egy főre jutó átlagos vízfogyasztás 130 liter, amely szinte teljes egészében kiváló minőségű ivóvízből fedeződik. Egy átlagos, 4 fős városi család napi vízfogyasztása kb. 600 liter, pedig egyszerű víztakarékossági megoldásokkal bárki könnyíthet "vízlábnyomán". A felelős gondolkodás pedig nem megy a szépség rovására, sőt a megtakarított víz a pénztárcánkat is kíméli.

Az Aqua kollekció termékeinek segítségével amellett, hogy megőrizhetjük szépségünket, most hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy afrikai gyermekek tiszta és biztonságos vizet ihassanak. A Procter&Gamble Children's Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű programjához idén Magyarország is csatlakozott, így 2009. július 1. és szeptember 30. között az Aqua kollekció termékek - bármely csepp matricával ellátott Pantene, Gillette, Camay, Wellaflex, Londa vagy Oral-b termék - megvásárlása után 10 liter vizet megtisztító készítményt juttat el a vállalat Afrikába, mely egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Felelősen is lehetünk szépek
Dátum: '09.08.04
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Grandiózus Ezrek szimfóniája Pécsett
Előző cikk: « Tér-Film-Zene Fesztivál 2009

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: