LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Lakásbelsők zöldben

null
A helyiségek színének és hangulatának kiválasztása nagy feladat. Egy-egy rossz színkeverés vagy hiányos elképzelés, és máris a kellemes elképzelésből egy kellemetlen hatás kerekedik. A zöld színt az emberek többsége kellemesnek érzi, hiszen természetet ihlető hatása megnyugtatja az elmét.

Természetesen a zöld szín esetében is - mint a színeknél általában - nagyon fontos a megfelelő színkeverés. A zöld sötét árnyalatai nyomasztóak lehetnek, a túl világos vagy neonhatásúak pedig sokak számára inkább zavaróak, mint nyugtatóak. A megfelelő tónust a benne lévő két szín, a kék és a sárga megfelelő árnyalata és keverési aránya adja. Mindenesetre a pozitív hatását már nem véletlenül alkalmazzák évszázadok óta, gondolhatunk itt a klasszikus angol könyvtárszobák sötétzöld tapétáira, a provance-i otthonok textiljeire, az olasz házak zsalugátereire, vagy akár a szanatóriumok és kórházak halvány falszíneire is.

Napjaink lakáskultúrájában a zöld nagyon kedvelt szín, de most inkább a vadabb színárnyalatai a menők. Például a kivi, a fű, a menta és a neon. A számunkra megfelelő, megálmodott színárnyalat eltalálása nem egyszerű, más fényviszonyok között, megszáradva sokszor nem az köszön vissza, amit szerettünk volna. Legegyszerűbb megoldás, ha a kikevert színnel készítünk egy próbafestést, amit érdemes nagyobb felületre, körülbelül egy négyzetméternyi részre felvinni, majd száradás után több napszakban megnézni, jól mutat-e.

A zöld színben gondolkozóknak pedig jó hír, a mai színdivatok szerint nyugodtan kísérletezhetünk a színpárosításokkal is. Jól megy a zöldhöz a piros, a narancs, a fehér, a nyers, a natúr, a kék, a lila, a pink megfelelő árnyalatai és a fekete is.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Lakásbelsők zöldben
Dátum: '09.05.07
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Avantgárd, modern és klasszikus stílus egy helyen
Előző cikk: « Dacolt a válsággal a CONSTRUMA

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: