ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Ahol a "nagymenők" születnek

null
Ivánfy Jaksity György gazdag és sokszínű élettapasztalata alapján írta meg legújabb, immáron negyedik regényét, mely a fővárosban munkát kereső vidéki fiatalokról szól, akik megszokott környezetükből kiszakadva, szüleiktől, családjuktól távol, gyökértelenül hányódnak, s szeretetre éhesen keresik egymást a házibulikon, az üzemi mulatságokon... és az éjszakában.

Két fiatal nem mindennapi szerelmi története bontakozik ki a regényben. A fiú az ismételten sikertelen egyetemi felvétel kilátástalanságától megkeseredve hozzácsapódik az éjszakai élet örömeit gátlástalanul habzsoló nagymenőkhöz. Megszédíti a nagyváros bűnös élete, elvakítja a talmi csillogás, a mindenre kapható lányok odaadása, a könnyen jött pénz. A lány értetlenül áll ezzel a változással szemben. Sokáig nem tudja levetkőzni a falu szigorú erkölcsi normáin alapuló gátlásait, és amikor megteszi, bár ne tette volna, mert ebből erednek a tragédiához vezető bonyodalmak.

A szerző arra keres választ, hogy tud-e győzni az emberség egy hazugságra épülő, igazságtalan világban. Elég lesz-e a lány fegyvertára, aki "csak" a szerelmét, egy családi otthon szegényes és bizonytalan jövőjét kínálhatja cserébe. Lesz-e erejük jól, rosszul megkötni kompromisszumaikat, vagy az önpusztító csalóka vidámság embert próbáló kísértése győz az otthonról hozott kötelességtudat, a szerény, de emberibb élet reménye fölött?
A szerző megélte a bányász kényszermunkások, az angyalföldi rakodók és a gyári segédmunkás albérlők életét, de otthonosan mozog a tőzsde, a minisztériumi és kormányzati tisztviselők, a diplomaták világában is, az államközi tárgyalásokon vagy éppen nemzetközi fogadásokon.

(Ivánfy Jaksity György: A nagymenő. Ad Librum, 2009)


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Ahol a "nagymenők" születnek
Dátum: '09.04.21
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Új napszemüvegek a Porsche Design Heritage sorozatból
Előző cikk: « Az öröm expressziója

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: