ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Az öröm expressziója

null
Robin Rhode művész, Jake Scott rendező és az új BMW Roadster közös performanszának eredménye egy festmény és egy reklámfilm lett.

Los Angelesben készült el Jake Scott rendező és Robin Rhode kortárs művész, az új BMW Z4-es kampányához készülő reklámfilmje. A rendhagyó kampány eredményeként egy festmény is létrejött: "Az öröm expressziója", amelyet az új BMW Z4-es alkotott. Az évek során a BMW számos kortárs művésznek ajánlott fel lehetőséget arra, hogy saját stílusában készítsen műalkotásokat a különböző BMW sportautók felhasználásával, ám Robin Rhode és Jake Scott performansza túlmutat a BMW Art Car Collection eddigi koncepcióin: az eredmény egy közel futballpálya méretű vászon, rajta dinamikusan kanyargó vastag piros, sárga és kék vonalakkal, amely egy egyedülálló művész alkotása, az új BMW Z4 roadsteré. A nem mindennapi műben az autó többé nemcsak egy statikus modell, hanem maga is művésszé válik. "Ez a munka magát a festés cselekményét fejezi ki, amely reményeim szerint egyben az alkotásban rejlő izgalmat és erőt is érzékelteti" - állítja a több rangos művészeti díjjal is elismert Robin Rhode. "Az, hogy egy nagyteljesítményű sportkocsit ecsetként használhattam, remek alkalom volt arra, hogy körbejárjam az érzelmek, a technológia és a mérnöki kreativitás kapcsolatát. Maga a festmény elkészítésének folyamata itt legalább olyan fontos, mint a produktum, ezért is adtam neki Az öröm expressziója címet" - mondta el a művész.

null
A munka a Los Angeles-i Downey Stúdióban folyt a neves reklámfilm- és kliprendező Jake Scott felügyelete alatt, aki az új BMW Z4 roadster 2009-es bevezetésének TV-szpotja számára filmezte le az alkotás folyamatát. A tizenkét órás performansz során a festék az autó tengelyeire rögzített távirányítású adagolókból került a kerekekre és így a vászonra, az autót pedig az Olasz meló című film sofőrjére bízták, aki pontosan követte a művész és a rendező által felvázolt bonyolult manővereket. Jake Scott és csapata az egész művelet rögzítésére összesen 45 kameraállást vett igénybe.

A több rangos művészeti díjjal elismert Robin Rhode, a kortárs művészet jelentős alakja, 1976-ban született Fokvárosban, jelenleg Berlinben él. A film rendezőjének, Jake Scottnak - aki Ridley Scott rendező fia - szakmai munkáját számos MTV-díj, Grammy-nevezés, Emmy és Cannes-i Grand Prix díj jellemzi. Scott olyan márkáknak készített már reklámfilmeket, mint a Coca-Cola, az Adidas vagy az American Express; és olyan művészeknek rendezett klipet, mint George Michael vagy a U2.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Az öröm expressziója
Dátum: '09.04.08
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Ahol a "nagymenők" születnek
Előző cikk: « Y?C?C! Drive In díjátadó

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: