LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Ismét BudapestBerlinSzalon - középpontban a Bauhaus

null
2009. február 25-én ismét BudapestBerlinSzalon - immár harmadik alkalommal! A két főváros társadalma és kultúrája közti párbeszédre építő eseménysorozat ez alkalommal a Bauhaus témája köré szerveződik.

A BAUHAUS címet viselő eseményre 2009. február 25-én 19 órakor kerül sor az Akkuban (Budapest VII., Kazinczy u. 21.). A meghívott vendégek: Kapovits Réka építész, Molnár Farkas építész leánya, Molnár Éva, Kelle Antal formatervező és Martinkó József építészetkritikus. A beszélgetést Kovács Dániel művészettörténész vezeti majd. A zenéért Katona Dániel felel, de a program része Silke Helmerdik berlini médiaművész munkájának bemutatása, illetve Moholy-Nagy-filmek vetítése is.

A BudapestBerlinSzalon 2008 októberében fogadta először vendégeit. Szervezői (Gantner B. Eszter, Pákozdi Ágnes és Kovács Mátyás) azért hívták életre, mert úgy látják: hiányoznak a Budapestet pártpolitikától függetlenül szeretők inspiráló és termékeny párbeszédre alkalmas közegei, helyszínei. A szalon azonban ennél többet szeretne: Budapest és Berlin fejlődési dinamikája köré szerveződve találni válaszokat a közös vagy egyéni problémákra és kérdésekre. A szalon a meghívott vendégekkel való moderált beszélgetésre, és azt azt követő kötetlenebb eszmecserére épül.

A szalont első alkalommal 2008. október 29-én a Kortárs Építészeti Központ épületében rendezték meg Forgách András, Wilhelm Droste, Ikvai-Szabó Imre és Beleznay Éva részvételével. A második, a "Berlin-Mítoszok" téma köré szervezett alkalmon, december 30-án Tilo Werner, Fliegauf Benedek és Cantu Benjamin vendégeskedtek.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Ismét BudapestBerlinSzalon - középpontban a Bauhaus
Dátum: '09.02.16
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Lakásvásár - immár a tizennegyedik
Előző cikk: « A luxus lehet a hívószó

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: