LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

A luxus lehet a hívószó

null
A kínálat jelentős, míg a kereslet mérsékelt szűkülése várható 2009-ben a lakóparkok piacán - így összesíti három vezető fejlesztő véleményét a 2009-es évről a Pénzcentrum.hu. A válság teremtette új helyzetben a tehetősebbek egy része várhatóan értékálló ingatlanba fekteti a pénzét.

Jelentős szerephez juthatnak a különböző marketingtrükkök is, így például az, hogy az egyes alacsonyabb kategóriájú lakásokat is igyekeznek majd a pénzzel rendelkező vásárlók igényeinek megfelelő „luxus” hívószóval reklámozni. Így lesz annál a több mint 2000 új lakásnál is, amelyek már készen vannak, de 2008-ban a fejlesztők nem tudták eladni.

A kínálat szűkülését prognosztizálja 2009-re Kucsma Viktória. A 3 milliárd forint beruházással épülő Pasarét Residence értékesítési vezetője szerint a finanszírozási nehézségek miatt nem indulnak el újabb lakásépítési projektek, sőt sok esetben olyanok sem, amelyek már tervben voltak. A szakember egyébként a 2008-ashoz hasonló kereslettel és az árak stagnálásával számol 2009-re.

null
Komlós Andor, az osztrák-magyar Leier építőanyag-gyártó csoport ügyvezetője sem borúlátó, bízik a kormány által beígért építőipar-mentő csomagban. Mint mondja, a társasház-építések visszaesnek az elkövetkező pár évben, több lesz viszont az infrastrukturális beruházás, a családiház-építések tekintetében viszont nem számítanak változásra.

A tízmilliárd forint beruházással épülő Forest Hill lakópark beruházója úgy látja, a pénzügyi válság miatt alapjaiban megváltozott az ingatlanfinanszírozás Magyarországon. Sok bank felfüggesztette az euró- és a svájci frank alapú hitelezést, jelenleg csak forint alapú hitelt igényelhetnek az ügyfelek. E tekintetben egyébként Szili Balázs értékesítési vezető szerint máris a kereslet növekedése tapasztalható, legalábbis így van ez annál a banknál, amelyikkel ők együttműködnek.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A luxus lehet a hívószó
Dátum: '09.01.27
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Ismét BudapestBerlinSzalon - középpontban a Bauhaus
Előző cikk: « A milliomosok kedvenc helye Kanadában

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: