ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Szeretet és Bűn

null
A napokban jelent meg P. Szabó Mária első novelláskötete. A szerző novellái nemcsak azért érdekesek számunkra, mert bizony hiány van a mai irodalmi piacon kisprózából, de azért is, mert az írásokból megismerhetjük egy mai ötven év fölötti nő képét világunkról.

Milyen az élet ma Budapesten egy nő szemével. Mert ma a nők nem ugyanolyanok, mint 20-30 évvel ezelőtt. Ma egy ötvenes nő még valóban nőnek érzi magát, nőként viselkedik, s nem elmúlt nőiességéből él, hanem jelenkori női mivoltában megélt tapasztalataiból. A kötetben olvasható 20 novella témái ismerősek lehetnek számunkra hétköznapi életünkből - megéltünk hasonlót, láttuk a TV-ben, hallottuk a szomszédtól. Ismerős, és mégis más, mert egy másik ember szemével látjuk világunkat. A kötetben olvashatunk krimit, romantikus önvallomást, szerelmi történetet és mai abszurdot. A novellákat összekötő szál - a szerelem és a női világlátás. A nő 50 fölött is nő - ez lehetne a kötet mottója.
A kötet témái a hétköznapi élethez kapcsolódnak, s éppen ezért az írások nyelvezete is egyszerű, közérthető. Szándékoltan nem rétegirodalom, a novellák célja az igényes szórakoztatás.

(P. Szabó Mária: Szeretet és Bűn. Gigapolisz, 2008.)

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Szeretet és Bűn
Dátum: '09.01.26
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Különleges gyűjtemény Hitchcocktól
Előző cikk: « Digitális koncert- és operaélmény

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: