ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Digitális koncert- és operaélmény

null
Ha éppen a Berlini Filharmonikusokat szeretnénk hallgatni, 2009-től csupán digitális jegyet kell váltanunk, és a széles sávú internet segítségével otthonunkba varázsolhatjuk a csodás művek előadóit.

Először 2009. január 6-án Brahms I. szimfóniája és Dvořák Szláv táncai csendültek fel élőben, nagy felbontásban az interneten. A Sir Simon Rattle vezette együttes koncertjeit 10 euróért élőben, vagy még két napig felvételről követhettük az interneten, 149 euróért pedig az évad összes hangversenyét láthattuk.

A technika vívmányai közül azonban nem ez az egyetlen, mely zenei élménnyel ajándékoz meg minket: a Művészetek Palotájában immár digitális operaközvetítésekre is lehet jegyet vásárolni. A 125. évfordulóját ünneplő New York-i operaház, a Metropolitan extra csemegékkel várja a legkifinomultabb ízlésű operarajongókat. A hagyományokhoz híven az éves repertoár a korai operáktól a bel canto műveken és a 19. századi nagyoperákon át a kortárs kompozíciókig terjed. A mára már számos európai és tengerentúli országban honos, élő, digitális operaközvetítések Magyarországon először a Művészetek Palotájában láthatók. Az élő közvetítéseket a főszereplőkkel készített interjúk és egyéb kulisszatitkok teszik még különlegesebbé. A produkciók eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek sugárzásra. A Metropolitan Opera 2008-2009-es évadjának élő közvetítései kettő, egyenként öt vetítést tartalmazó bérletben, vagy vetítésenként is megvásárolhatók. Az öt vetítést tartalmazó bérlet ára
12 500 Ft, az egy előadásra szóló jegy ára 3000 Ft.

További információk: www.metopera.org/hdlive

Program 2009-ben:

Gluck - ORFEUSZ ÉS EURIDIKÉ (Orfeo ed Euridice)
2009. január 24., szombat, 19:00.

Donizetti - LAMMERMOORI LUCIA (Lucia di Lammermoor)
2009. február 7., szombat, 19:00.

Puccini - PILLANGÓKISASSZONY (Madama Butterfly)
2009. március 7., szombat, 19:00.

Bellini - AZ ALVAJÁRÓ (La Sonnambula)
2009. március 21., szombat, 18:00.

Rossini - HAMUPIPŐKE (La Cenerentola)
2009. május 9., szombat, 18:30.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Digitális koncert- és operaélmény
Dátum: '09.01.17
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Szeretet és Bűn
Előző cikk: « Mi is tanulhatunk a menedzsmentgurutól

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: