ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Mi is tanulhatunk a menedzsmentgurutól

null
Immár Magyarországon is megjelent Peter F. Drucker, a világ legtöbbet idézett menedzsmentgurujának Minden napra című kötete. Manapság a legelterjedtebb szervezetirányítási rendszerekben és elméletekben az ő gondolatai kelnek életre.

Mi, akik az elmúlt negyven-ötven évben kimaradtunk a szervezeti kultúra alapismereteinek elsajátításából, különösen nagy hasznát vesszük tapasztalatainak. Könyve kedvcsináló ahhoz, hogy a 366 önálló történet lényegét, vagyis az apró információmorzsákat rendszerbe foglaljuk, és szervezeti kultúránkat már ennek alapján építsük, fejlesszük. Drucker zsenialitása abban rejlik, hogy minden egyértelmű, amit leír, nála jobban még senki sem fogalmazta meg a szervezetépítés lényegét.

A globális gazdasági válság a piac minden szereplőjét változtatásra készteti, a jelenlegi helyzetben csak azok tudnak életben maradni, amely cégek vezetői képesek felnőni a napokban kialakult, új kihívásoknak. Mivel a hazai vállalatvezetési hagyományok, valamint a gazdálkodó szervezetek működési kultúrája még gyerekcipőben jár az észak-amerikai vagy a nyugat-európai gyakorlathoz képest, számunkra a már jól bevált módszerek hatalmas segítséget jelenthetnek.

Tény, hogy a vállalatvezetőknek új, sok esetben eddig ki nem próbált módszertanokhoz és gyakorlatokhoz kell nyúlniuk annak érdekében, hogy a megváltozott piaci körülményekhez alkalmazkodni tudjanak. Dr. Kürti Sándor Széchenyi-díjas, a KÜRT Zrt. alapító-elnöke, 2004-ben az "Év üzletembere" éppen ezért ajánlja a magyar gazdasági élet figyelmébe Peter F. Drucker új könyvét.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Mi is tanulhatunk a menedzsmentgurutól
Dátum: '09.01.06
Kategória: Értéktrend
Következő cikk: » Digitális koncert- és operaélmény
Előző cikk: « A hónap könyve: Most és mindörökké

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: