LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Újabb elismerés a Lánchíd 19 design hotelnek

null
A napokban adták át az európai szállodák legrangosabb építészeti és formatervezési elismerését, a "The European Hotel Design Awards"-ot. A Lánchíd 19 design hotel első magyar szállodaként vehette át a díjat a "LEGJOBB ÉPÍTÉSZET" - újépítésű szálloda kategóriában.

A Sleeper magazin által 11 éve alapított díj a szállodaipari innováció, valamint hotel építészet és design legrangosabb európai elismerése. A zsűri nemzetközileg elismert szállodaipari tervezőkből, építészekből, designerekből, valamint neves szakújságírókból és szerkesztőkből áll. A korábbi díjazottak között olyan népszerű szállodákat találunk, mint például a korzikai Casa del Mar, a londoni Haymarket, illetve az ír Maynooth-i Carton House.

Az idei londoni díjátadó ünnepségen 850 vendég előtt vehette át a díjat Rozsos Edit, a Lánchíd 19 hotel képviselője. Rozsos Edit elmondta: "Mivel kizárólag hazai szakembereket és képzőművészeket kértünk fel a Lánchíd 19 design hotel megalkotására, ez a díj valójában nemcsak a szálloda, hanem a magyar kreativitás és szakértelem elismerése is egyben. Nagy örömmel tölt el, hogy első magyar díjazottként Budapestnek is elismerést szereztünk."
A hotel építészeti terveit a Radius B+S Kft. és a KB Design Építésziroda készítették, az üveghomlokzat megalkotói a Szövetség 39 munkacsoport és a Nextlab voltak. 2007-ben egyébként a szálloda homlokzata és arculata Magyar Formatervezési Díjat, az épület Budapest Építészeti Nívódíjat, 2008-ban Pro Architectura Díjat nyert. A hotelt a világ egyik legtekintélyesebb angol nyelvű utazási magazinja, a Condé Nast Traveller is beválasztotta a világ 65 legjobb új szállodája közé. A Lánchíd 19 a Wallpaper és Fortune magazinok által összeállított Best 50 Business Hotels 2008 listára is felkerült.

null
A Lánchíd 19 negyvenöt szobával és három lakosztállyal várja vendégeit. Minden helyiség az UNESCO budapesti világörökségeire, a pesti Duna-partra vagy a Budai Várra néz. A hotel közvetlenül a Duna partján, néhány száz méterre a Lánchídtól és a Belvárostól található. A hotel szolgáltatásai a globális négycsillagos szabványoknak felelnek meg. Légkondicionálás, LCD TV-készülék nemzetközi csatornákkal, telefon, minibár, szobaszéf, valamint térítésmentes wifi minden szoba alapfelszereltségéhez tartozik. A különleges belső kialakítású apartmanokhoz nagyméretű panorámaterasz kapcsolódik. Az épületben kap helyet az L19 étterem és bár, valamint három különterem, melyek összesen száz főt képesek befogadni.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Újabb elismerés a Lánchíd 19 design hotelnek
Dátum: '08.11.23
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Kaszinómentesítik Tallinn belvárosát
Előző cikk: « Környezetbarát lakóház konténerekből

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: