LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Környezetbarát lakóház konténerekből

null
A hajókonténerek újrahasznosításá-nak egyik remek módja, ha a kiszuperált méretes fémdobozokból házat építünk. A konténer egyre népszerűbb építőanyag, mert remekül illeszkedik a fenntartható fejlődés témakörébe.

Nem véletlenül került tehát a figyelem középpontjába az amerikai Lawrence Group SG Blocks konténerháza, mely öt konténerből és csupa-csupa környezetbarát építőanyagból áll. Az épület előnye, hogy megfizethető, mutatós és könnyen összeszerelhető, kevesebb mint öt óra alatt fel lehet építeni. A háznak azon elemei, melyek nem konténerből vannak, fából készülnek. Egy ilyen otthon energiahatékony, hiszen az energiát napelemek szolgáltatják, az ablakok szigetelése pedig tökéletes, ezért nem szökik ki a meleg hűvösebb időben se.

null
Az esővíz se veszhet kárba, újrahasznosítja a ház azt is, így kevesebb lesz a vízigénye. Egy ilyen ház legyártása egy hónap, összeszerelése órák kérdése. A hajókonténereket házelemekké alakítják, majd vonattal szállítják a helyszínre, ahol egyetlen daru segítségével egy nap alatt 12 konténert lehet felállítani. A megoldás jövőbe mutató, és durván 15 százalékkal olcsóbb, mint az Amerikában oly divatos, hagyományos fából készült házak.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Környezetbarát lakóház konténerekből
Dátum: '08.11.10
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Újabb elismerés a Lánchíd 19 design hotelnek
Előző cikk: « A világ legdrágább apartmanja

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: