SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Bangó Margit: mindenki Mamája

null
Bangó Margit nagy produkciói nemcsak a színpadon élvezhetők - állítják unokái -, hanem az étkezőasztalnál is. A Mama egyébként a mindenes. A Mama az ügyintéző, a lakberendező. És ennélfogva olykor szigorúbb is lehet velük, mint az anyjuk.

- Nekem ilyen idős korban mindaz csak álom volt, ami nekik ma természetes. Mindig azt papoltam, hogy tanuljanak meg élni a lehetőségeikkel. Persze a Mama mindig ott volt a háttérben, hiszen nem magamért dolgoztam, ahol lehetett, segítettem őket. Ez nekem a boldogság.

- Viszont egyikük sem lett úgymond szakmabeli? Ki viszi tovább akkor azt, amire ön feltette az életét?

- Tulajdonképpen a lányom, meg a két unokám is 5 éves koruk óta ott táncolnak velem a színpadon. Ami persze tetszett nekik, a sok szép jelmez, a forgatag, az utazások..., de korántsem csak azért léphettek fel velem, mert történetesen ők a Bangó Margit unokái. Emlékszem, Hollandiában volt egy turném, egy fergeteges gipsy show, ahová vittünk magunkkal gyerekeket is. Az ugyanis kiderült már itthon, hogy gyerekfellépőkkel még nagyobb a siker. Az én unokáim persze rettenetesen irigykedtek. Egyszer aztán mondtam nekik, na lássuk, mit tudtok, ha megfeleltek, jöhettek velem külföldre. Táncoltak ők addig is, de valami azért még hiányzott a mozgásukból. Hát, irtóra el kezdtek gyakorolni, volt rá egy hetük. Kirakták a magnót a teraszra, valami színpadfélét is eszkábáltak..., mit mondjak, két nap múlva úgy ropták, ahogy kell.

null
- Állítólag a színpadon nagyon szigorú mindenkivel...

- Ott valóban nem ismerek tréfát, ott nem érdekes, hogy testvér, lány vagy unoka, az én csapatomnak minden körülmények között a maximumot kell nyújtania. Igen, sokszor ideges is vagyok, mérgelődöm, de mire hazaérünk, elvonulnak a sötét fellegek. Ha meg nem, akkor beülök az autóba, s lemegyek Velencére, a nyaralómba.

- Kire számíthat akkor, ha a nagyinak van szüksége valamire?

- Az unokáim valahol olyanok, mint én. Amikor kórházban voltam, egymást váltva egész nap ott voltak velem. Őszintén szólva, néha már egy kicsit fárasztó is volt ez a sok törődés. És persze azt látni, hogy mennyire odavannak...

- Mi az, amivel garantáltan leveszi őket a lábukról?

- Állítólag a savanyúságaim. Idén csak 60 üveggel tettem el, szemben a tavalyi 270-nel. Amikor jönnek, mindenki kap 4-5 üveggel, így aztán karácsonyra alig marad. Azt is tudom, hogy borzasztó büszkék rám. Sosem hivalkodtak ezzel, de műsor után mindig látom az arcukon a boldogságot, hogy ott lehetnek velem.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Bangó Margit: mindenki Mamája
Dátum: '08.10.28
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Novák Péter tanárnak állt
Előző cikk: « Több mint színész

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: