LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Küszöbön a gondoskodó otthon?

null
Nyugati statisztikák szerint az intelligens otthon öt éven belül visszahozza a befektetett többletköltséget. Német ingatlanszakértők azt jósolják, hogy a technológia egy éven belül megfizethető lesz egy középosztálybeli uniós család számára is.

Az intelligens otthon koncepció célja nem más, mint hogy a független elektronikus rendszereket egy egyszerűen kezelhető, egymással összehangoltan működő egységgé olvassza össze. A komplex rendszerek magukban foglalják a világítás, a hűtés-fűtés, a páratartalom-szabályozás, a teljes biztonságtechnika, a háztartási berendezések, a szórakoztató elektronika, a számítástechnika, a kaputelefon és telefonrendszer, az uszodatechnika, az öntözőberendezés, mi több, akár egyéb kényelmi berendezések irányítását. A művelet történhet egyszerű nyomógombbal, hagyományos távirányítóval, mobiltelefonnal, fali érintőképernyő révén, de akár az interneten keresztül is.

Az intelligens otthonban az előszobában egy családi "értesítőfal" fogad, amelyen minden fontos információ elérhető. E mögött rejtőzik a család információs központja, amelyhez az egyes családtagoknak külön egyedi rádiófrekvenciás azonosítója van. Minden szobához tartozik legalább egy LCD-képernyő, amelyre a kommunikációs és médiaeszközöket csatlakoztatták. Manapság már az univerzális távirányítóként működő PDA segítségével bekapcsolhatók a zenelejátszó eszközök, képernyőre hívhatók a napilapok és megtekinthető bármilyen televíziós műsor.

A biztonságot szolgálja, hogy távozásunkkor a rendszer automatikusan áramtalanítja otthonunkat (természetesen csak a kívánt áramköröket). Élesedik a riasztó, a kamerák figyelő üzemmódba állnak, majd napnyugta után elindul a jelenlétszimuláció a véletlenszerű kapcsolgatásával.

A technológia következő lépcsője, amikor apró érzékelőket építenek a falelemekbe, s a rendszer a kapott adatok alapján el tudja végezni saját maga "finomhangolását", például annak érdekében, hogy a ház optimális módon gazdálkodjék az energiával.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Küszöbön a gondoskodó otthon?
Dátum: '08.09.29
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » A világ legdrágább apartmanja
Előző cikk: « Spanyol módi a Habitat Valencián

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: