SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Mennyit keresnek Hollywoodban?

null
A neves amerikai üzleti lap, a Forbes magazin szerint a tavalyi év legjobban kereső hollywoodi színésze Will Smith volt, 80 millió dolláros (11,9 milliárd forintos) gázsijával ő vezeti a hollywoodi színészek listáját.

A 39 éves sztár, aki legutóbb szuperhősként röpködött a mozivásznon a Hancock című filmben, 2007. június elseje és 2008. június elseje között tette szert erre a hatalmas összegre, busásan jövedelmező sikereit a "Legenda vagyok", a "Hancock" és "A boldogság nyomában" moziknak köszönheti. Utóbbiban olyannyira kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hogy tavaly Oscar-díjra is jelölték. A Top 5-ben tehát Will Smith áll az élen, őt Johnny Depp követi 72 millió dollárral, a harmadik Eddie Murphy és Mike Myers holtversenyben, 55 millióval, a sorban a következő Leonardo DiCaprio 45 milliós gázsijával, végül az ötödik Bruce Willis 41 millióval. A második helyen álló "Karib-tenger kalóza" nem sokkal maradt le Smith mögött, a nagy sikerű sorozat legújabb részéért kapott gázsijából származik főleg a 72 milliós éves bevétele. Eddie Murphy a "Harmadik Shrek" című animációs film szamarának szinkronhangjaként keresett egy kisebb vagyont, és elsősorban ennek köszönheti dobogós helyét.

A Shreknek sokat köszönhet Cameron Diaz is, aki Fiona hercegnőnek kölcsönözte a hangját, és söpörhette be a dollármilliókat. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a hollywoodi színésznők között ő lett a legjobban kereső, 50 millió dollárral. A második helyezett a brit Keira Knightley, aki 32 millió dollár boldog tulajdonosa lett az egy év leforgása alatt, és az egyetlen angol színésznő a legjobban kereső színésznők listáján. Ez nagy szó, ugyanis a férfi 10-es listára egyetlen brit színész se tudott felkerülni. Aki viszont itt szerepel, az átlagosan kétszer annyit keresett, mint a női sztárok. A Forbes szerint azonban nem színészettel lehet a legtöbbet keresni, hanem sikerkönyv írással. A Harry Potter szerzője, J. K. Rowling 300 millió dollárjával (több mint 44 milliárd forintjával) még a kimagaslóan jól fizetett médiasztár, Oprah Winfrey 275 milliós sztárgázsiját is túlszárnyalta.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Mennyit keresnek Hollywoodban?
Dátum: '08.09.17
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » (Nem) mindennapi hősök nyomában
Előző cikk: « Frenreisz Károly a fiával együtt vezeti a cégét

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: