SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Frenreisz Károly a fiával együtt vezeti a cégét

null
Bár Frenreisz Károly fiából nem lett zenész, a sors mégis úgy hozta, hogy nap mint nap együtt "muzsikálnak": Zoltán a jogi diploma megszerzése után betársult édesapja cégébe, s ez így van rendjén - árulta el a 62 esztendős rocker legenda.

- Ennyire nem volt vonzó a zenészkarrier, vagy ennyire nehéz egy sikeres életpálya nyomába eredni?

- Zoli kipróbálta magát azon a területen is, hiszen a gimnáziumi évek alatt basszusgitározott, zenekara is volt, és hát ilyen légkörben nőtt fel. Amikor aztán felvették az egyetemre, nagyon okosan a tanulás mellett döntött. Én egyébként sosem szorgalmaztam a zenész pályát, mindig ahhoz adtam meg a háttértámogatást, ahol éppen próbálkozott. Egy konszolidáltabb időszakban a továbbtanulás számára szinte kötelező volt.

- Értsük ezt szó szerint?

- Hát volt némi szülői presszió.

- Furcsa egy feltételezhetően laza családban ilyen szigorral és következetességgel találkozni...

- Az ember általában azt adja tovább, amit a szüleitől kapott. Engem is szigorúan fogtak, ráadásul egy hagyományosabb családi struktúrában, ahol egy kicsit mindenki magába zárkózott. Én a kezdetektől haver is voltam, minden reggel én vittem iskolába, otthon viszont állandó vendégjárás volt. Lehet, akkor úgy tűnt neki, az én környezetem csupa laza, jó fej figurából áll. Ennek ellenére, állítom, hogy nem lett elkényeztetett művészgyerek.

null
- Hogy néz ki ez a szereposztás ma, amikor egyazon cég két ügyvezetőjeként dolgoznak együtt?

- Ha a kérdés arra irányul, hogy kié az utolsó szó, akkor azé, akinél éppen az igazság van. Nekem Zoli nagy segítség, mert egy csomó terhet levett a vállamról, és ma már van egy olyan ügyfélkör, amellyel csak ő tartja a kapcsolatot. Nem vagyok rátelepülős fajta, mindent megbeszélünk.

- Olyan sokat vannak együtt munka közben, hogy utána már akár elegük is lehetne egymásból.

- Pedig éppen fordítva áll a dolog. Sokszor együtt megyünk buliba, s Zoli, annak ellenére, hogy évek óta külön él, nemegyszer velünk jön síelni, vitorlázni, de még külföldi utazásokra is.

- Az örökifjúsághoz természetesen hozzátartozik az állandó pörgés, nyüzsgés. De nyilván vannak pillanatok, amikor az a jó, ha csak ül az ember a másik mellett...

- ...és mondjuk zenét hallgat. Sok hasonlóság van a zenei ízlésünkben, például mindketten kedveljük a dzsesszt. Az a jó ebben, hogy az én lassuló élettempóm és az ő egyre gyorsuló világa most éppen szinkronban van. Nemcsak mindennapos, hanem érzelmi szinten is. Erre nagyon jó példa, hogy ellentétben másokkal, számunkra természetes találkozáskor a puszi. Ez, azontúl, hogy persze a zenész szakmában is általános, két felnőtt férfi összetartozását fejezi ki, ami egyáltalán nem szégyellni való.

Tóth Gábor Ákos

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Frenreisz Károly a fiával együtt vezeti a cégét
Dátum: '08.09.01
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » Mennyit keresnek Hollywoodban?
Előző cikk: « Kupa Mihály munkáról, pihenésről és barátságokról

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: