Trükkök-tippekHirlevél

Trükkök-tippek

Feng Shui a hétköznapokra

null
A Feng Shui jelentése: szél és víz. A régi Kínában nem kezdtek házépítésbe, települések alapításába, vagy éppenséggel temetkezési helyek kialakításába, mielőtt Feng Shui mester véleményét kikérték volna. Ezzel kapcsolatban bennünk is felmerült jó néhány kérdés, melyre szakértőnk válaszolt.

- Melyek az alapszempontok?

- Annak idején a mester kifinomult megérzései és tradicionális tudása alapján alaposan megvizsgálta az adott területet, figyelte, benne milyen érzéseket kelt. Ha a szél susogását, a közeli patak, folyó csobogását semmi sem zavarta meg, "csi"-ben, életenergiában gazdagnak ítélte meg a területet, így megfelelőnek találta építmények létrehozására.

null
- Aktuális-e ma a Feng Shui?

- A Feng Shui első alkalmazása óta 3000, más források szerint 5000 év telt el. Felmerülhet a kérdés, ha ez a tudomány valóban ilyen fontos, akkor hozzánk közelebb mért nem alakult ki hasonló? Nos, ha megvizsgáljuk azokat a hazai vagy európai épületeket, amelyek évszázadok óta fönnállnak, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy megfelelnek a Feng Shui alapelveinek. Ezek közé sorolható a párizsi Notre Dames székesegyház, a híres római út, a Via Appia, az egyiptomi Szfinx, vagy akár Budapest is. Ez nem véletlen: az ősi tudás egyetemes, minden nép és terület számára azonosan érvényes. Másfelől a térrendezés rendkívül összetett tudomány, a mai korban ezek mindegyik szegmensével külön szakember foglalkozik. Az eltelt évezredek alatt a tudás nagy részéről az egzakt, modern tudományok bebizonyították, hogy igaz. Pl. a Feng Shui állítja: a zöld szín jines, tehát nyugtató hatású. A pszichológia ezt mára már igazolta, és manapság az iskolai táblákat is zöld színűre festik. Hogy egy adott helyiségen belül milyen helyzetben legkedvezőbb elhelyezni pl. a székünket, ma a proxemika tudománya foglalkozik, de már a Feng Shui is fontosnak tartotta. És így tovább, az építészetről, a lakberendezésről és sok egyéb kapcsolódó szakterületről elmondható, hogy ezek alapjaival valaha a Feng Shui mesterek foglalkoztak. Ami napjainkra ennyire szétaprózódott, az a Feng Shuiban egységesen jelenik meg, kiegészülve azzal az egyedi látásmóddal, amit az ősi mesterek fejlesztettek ki. Ezért érdemes most, a XXI. században, és itt, Európában is alkalmazni a Feng Shui tudományát.

null
- Mi történik, ha Feng Shui szerint csakis drága alapanyagból, pl. rózsagyökérből szabad elkészíteni a bútoromat?

- Szerencsére a Feng Shui annál sokkal rugalmasabb, semhogy ennyire konkrétan és egyértelműen meghatározza a bútor anyagát. A Feng Shui tanácsadó javaslatot tesz az elkészítendő munkadarab anyagára, de ha az a megrendelőnek valamilyen okból nem felel meg, az adott helyiség harmonizálására akkor is van lehetőség, mikor a kész bútor - esetleg egészen más anyagból - már be van szerelve. A Feng Shui szakértő ekkor általában különböző használati és dísztárgyak, esetleg tradicionális Feng Shui eszközök elhelyezését javasolja.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Feng Shui a hétköznapokra
Dátum: '12.09.02
Kategória: Trükkök-tippek
Következő cikk: » Rend és tisztaság - ilyen lenne a skandináv otthon?
Előző cikk: « Ötletek a természetből

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: