LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

A magyarok nem tudják felmérni az ingatlanjaik árát

null
Magyarországon nem léteznek arra vonatkozólag pontos számítások, hogy mikor és mennyiért érdemes lakást vásárolni, ha valaki ingatlanba szeretné fektetni pénzét. Ez az egyik oka annak, hogy viszonylag kevesen fektetnek ingatlanalapokba Magyarországon - nyilatkozta lapunknak Lantos Adrienn, a Pasarét Residence lakópark kommunikációért felelős igazgatója.

Az ingatlanpiacon tevékenykedő ügynökségek megfigyelései szerint tervezőasztalról való vásárlással az ingatlan átadásáig eltelt kb. két év alatt átlagosan 10-40 százalékkal is nőhet a lakás értéke. Ugyanakkor az elkészült lakás bérleti díjából évente értékének kb. 5 százalékát kaphatjuk vissza. Ezzel párhuzamosan kb. tíz év alatt megkétszereződhet egy jobb minőségű, jó helyen megépült lakás értéke.

A tendenciákat a legtöbben tényleg csak érzik, a magyarok befektetési tudatossága még az uniós átlag alatt van. Felmérések szerint a magyar lakosság egyharmadának van megtakarított pénze, és a legtöbben még mindig bankbetét formájában próbálják kamatoztatni azt. Arról, hogy milyen más típusú befektetési lehetőségek léteznek, nem rendelkeznek elég információval. Ugyanakkor az állampapírok mellett az egyik legbiztonságosabb befektetésnek az ingatlan-befektetéseket tartják. A lakossági megtakarításokon belül kb. 3 százalékos arányt mondhatnak magukénak az ingatlanalapok, amelyek részesedése a jövőben várhatóan tovább növekszik majd.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: A magyarok nem tudják felmérni az ingatlanjaik árát
Dátum: '08.08.18
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Először van díszvendége a BNV-nek
Előző cikk: « Alakítsuk környezettudatossá konyhánkat!

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: