LakásinfóHirlevél

Lakásinfó

Toronyház épül Őrmezőn?

null
Évek óta tart a vita, kell-e igazi toronyház Budapestre? Színhelyként már sok minden szóba került, a Csepel szigettől a Hajógyári szigetig. A befektetők nyomása ez ügyben újra és újra felerősödik: most éppen Őrmező a lehetséges helyszín.

"Az utóbbi 15 évben Budapesten minden a beruházók elképzelése szerint alakult" - nyilatkozta Z. Halmágyi Judit építész, Erick van Egeraat budapesti irodájának vezetője, aki a Városfejlesztési és Városképvédelmi Bizottság tagjaként részt vett Budapest Középtávú Városképvédelmi Programjának kidolgozásában.

"Az a beruházó, aki Budapestre pénzt hoz, aki a magyar földbe befektet, olyan formán, hogy egy innen el nem vihető épület valósuljon meg, az nem lehet a közösségnek ellenére". Ezt Fegyverneki Sándor országos főépítész nyilatkozta, aki több alkalommal kifejtette véleményét a magasházak mellett. "Nincs valódi indok a toronyházak ellen" - mondta legutóbb az Őrmező irodapark sajtótájékoztatóján.

Őrmezőre képzel ugyanis toronyház iroda együttest a Futureal csoport, mely a Corvin sétányon épülő új városrésszel már letette a névjegyét. A mostani terv legalább ennyire ambiciózus. "Ez a terület Budapest nyugati kapuja. Az autópálya felől érkezve az utazó messziről a dombokat látja, majd arcul csapja egy-két lakótelep látványa, óriási hirdetőtáblákkal" - mondja Futó Gábor vezérigazgató. Érdeklődésünkre elmondta: két magyar és két külföldi építész irodát kértek fel előzetes tervek készítésére. A legmagasabb torony 150 méterre nyúlik, így a tervezett magas házak már messziről jól beazonosíthatók lesznek. A beruházás várhatóan 250 millió euróba kerül.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Toronyház épül Őrmezőn?
Dátum: '08.07.17
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Alakítsuk környezettudatossá konyhánkat!
Előző cikk: « Kacsalábon forgó torony

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: