Olaszok tesztelték a magyar borokat

null
Az évről évre Veronában megrendezésre kerülő Vinitaly borkiállítás a borász szakma egyik legnagyobb seregszemléje. Az április első hetében lebo-nyolított rendezvényen két balatoni bor, a Varga Pincészet 2006-os Aranymetszés Balatoni Irsai Olivérje és a Bujdosó Pincészet 2006-os késői szüretelésű Traminije is "Gran Menzione" kitüntetésben részesült.

Dr. Kállay Miklós, a Corvinus Egyetem Borászati Tanszékének vezetője szerint, aki már számos alkalommal vett részt a Vinitaly borzsűrijében, a "Vinitaly a világ egyik legszigorúbb borversenye, a Gran Menzione elérésének feltételei nagyjából megegyeznek más nemzetközi és hazai borversenyeken az aranyérem megszerzésének kritériumaival." A Vinitalyn kategóriánként csak egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet osztanak ki, az érmes borok mellett az adott csoportban a legjobb borokat "Gran Menzione" kitüntetésben részesítik, melynek feltétele, hogy az összes bor maximum harminc százaléka kaphatja meg, de csak akkor, ha elérte a százpontos kóstolási rendszerben a nyolcvan pontot. Idén 3669 bor indult a világ minden tájáról 16 kategóriában, "Gran Menzione" minősítést kevesebb mint 900 bor kapott. Magyarországról kb. 30 bor indult, érmet egy sem, "Gran Menzione" oklevelet öt bor kapott.

null
Varga Bálint, a Varga Pincészet értékesítési és marketing vezetője elmondta a Stílus és életmód.hu-nak: büszke rá, hogy az első nemzetközi borversenyen, amin részt vettek, ilyen magas színtű elismerést nyertek el. "Különösen örömteli számomra, hogy egy hungarikum fajtát díjazott a zsűri, a Balatoni Irsai Olivér jelenleg is az egyik legkeresettebb az exportpiacokon. A balatoni borok kiváló minőségűek, itthon talán a legnépszerűbbek, nagyon fontos, hogy nemzetközi szinten is hírnevet szerezzenek."

Bujdosó Ferenc borász Tramini borának is ez az első nemzetközi megmérettetése, és külön öröm, hogy az elismerés Olaszországban történt, ahol a Tramini borok készítésének komoly hagyományai vannak. Ezúton is megerősítést nyert, hogy a Tramini szőlőfajta a Balatoni régióban is remekül érzi magát, és kiváló évjáratban kiemelkedő minőségre képes.

"Gran Menzione" díjazottak:
· Varga Pincészet - Aranymetszés Balatoni Irsai Olivér 2006
· Bújdosó Pincészet - Késői Szüretelésű Tramini 2006
· Szőlőskert Zrt. - Mátrai Cabernet-Kékfrankos Rozé 2007
· Ostoros-Novaj Zrt. – Egri Merlot-Pinot Noir Rozé 2007
· Pauleczki-Vin Pincészet - Tokaji Kincsem Cuvée 2006

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Olaszok tesztelték a magyar borokat
Dátum: '08.04.10
Kategória: Asztaltársaság
Következő cikk: » Central Home: stagnál a belvárosi lakáspiac
Előző cikk: « Braun és a Pantene divat- és hajshow

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: