SztárnegyedHirlevél

Sztárnegyed

Bódi Margó és a családi tűzhely

null
A Bódi Guszti nevével fémjelzett formáció lelke a zenekarvezető felesége, Margó, akinek - stílusosan - szinte a lelkéből csordulnak a dalszövegek. E mellett minden hétköznap reggel hatkor kel, takarít, bevásárol, aztán nyolckor bekapcsolja a telefont.

- Igazi családi vállalkozás az önöké, hiszen a két nagyfiú is a zenekar tagja.

- No, azt azért tudni kell, hogy a Fekete Szemek 1978-ban alakult, s a kezdet kezdetén én például nem voltam az együttesben, hiszen akkor születtek a gyerekeim, 78-ban a Guszti s rá két évre a Csabi. Ennélfogva csak 82-ben csatlakoztam az együtteshez, akkor is mint táncos. Ma öten vagyunk, akkor huszonketten voltunk, mint nagyecsedi tánccsoport. Elhiheti, abban nem volt lóvé. Kaptunk egy rakás nívódíjat, okleveleket, hatalmas vázákat. Minthogy ebből nem lehetett megélni, meg aztán Nagyecseden munka sem volt igazán, 1987-ben elhatároztuk, hogy szerencsét próbálunk Pesten. A Szeretlek, szeretlek című lemezzel a Guszti nagyon belenyúlt a tutiba. A kiindulás az, hogy a Guszti a zongoráján kitalál valami zenét, azt felveszi diktafonra, aztán szépen elballag vele a Kaszás Péterhez, aki a Zámbó Jimmynek volt a szerzőtársa és csinálnak egy alapot. Az visszakerül hozzánk CD-n, és akkor jövök én. Van egy vonalas irkám, abba én elkezdem írni, ami úgy eszembe jut. Ez lehet egy vers, olykor csak egy sor. Önmagában szinte semmi. Árva madárról, csokorba kötött mezei virágról szól, amit aztán megpróbálok ráénekelni a zenei alapra.

- Gondolom, egy családanyának nehéz összeegyeztetni az ihletet a mosogatással.

- Még akkor is, ha már kirepültek a gyerekek. Szép kis családjuk van, önálló fészkük. Persze mindig hazanéznek, hétvégeken meg amúgy is együtt vagyunk a fellépéseken. Na, mi itt élünk kettecskén a Gusztival ebben a bolond nagy házban, de azért én reggel hatkor kelek, takarítgatok, bevásárolok, aztán nyolckor bekapcsolom a telefont.

null
- A rendszeretet jele, hogy tudtommal van még egy füzetkéje, ahol osztályozza a fellépéseket.

- Így van. Beírom, hogy jó buli volt-e, vagy nem, fizettek-e rendesen, vagy sem. Azt is felírom, hogy milyen ruha volt rajtam, nehogy még egyszer ugyanabban menjek el mondjuk a Makói Hagymafesztiválra.

- Nem hinném, hogy bárkinek is csípné a szemét. Buli után nyilván marasztalják is a csapatot. Kötelező ott maradni egy kis poharazgatásra?

- Nálunk egyáltalán nincs alkoholfogyasztás. Ha hiszik, ha nem, a Bódi Guszti életében nem ivott meg egy üveg sört. Pedig aztán a romáknál nagyon megy a trakta. Amit azzal lehet kivédeni, hogy egy este két-három fellépésünk is van, rohanni kell tovább.

- Úgy tudom, azért jól tartja a családot is. Állítólag híres a szabolcsi töltött káposztája, a frissen sült cigánykenyere... Tényleg, milyen az a cigánykenyér?

- Egyszerű és finom. Nincs abban más, mint só, liszt, egy kis szódabikarbóna.

- Sűrűn jöhetnek akkor kosztolni a régi barátok is.

- A baráti kör szükségszerűen átalakul, mert sokan azt gondolják, hogy gazdagok vagyunk. Abba viszont kevesen gondolnak bele, hogy a Bódi Guszti és a Fekete Szemek Kft. évente ötven kiadványt jelentet meg, sok felfedezettet indítunk el a pályán, és mintegy mellesleg nem élünk rosszul. Mi nem gondoljuk, hogy sztárok lennénk, mégis sok régi ismerős mondja ránk, hogy el vagyunk gizdulva. Ami talán annak a következménye, hogy valóban nem mindig érünk rá. De nem azért, mert fenn hordjuk az orrunk, hanem mert dolgozunk.

Tóth Gábor Ákos

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Bódi Margó és a családi tűzhely
Dátum: '08.04.07
Kategória: Sztárnegyed
Következő cikk: » TóPARK Football Cup: sztárok a pályán
Előző cikk: « Kocsis Zoltán tíz éves vállalkozása

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: