Trükkök-tippekHirlevél

Trükkök-tippek

Gyerekszoba praktikusan

Több egykorú, vagy esetleg eltérő korú gyerek részére, a rendelkezésre álló helyiség, vagy helyiségrész berendezése nagyfokú empátiát, megértést, és leleményességet igényel akár a szülő, vagy éppen a lakberendező részéről. A helyes elv a gyerekszobák esetében, hogy a berendezés feleljen meg a gyerek korának. Minden gyereknek legyen meg a saját területe, tanulópadja, vagy íróasztala, széke, tárolóhelye, de legalábbis szekrényrésze, esetleg polca, személyes holmik tárolására, elrejtésére.

gyerekszoba
Játékok nélkül is játékossá tehetjük a gyerekszobát

Ha iskoláskorú fiúk, lányok laknak egy szobában célszerű a fekhelyek elválasztása, esetleg térben, és síkban is egyaránt. Erre a célra a legalkalmasabbak az emeletes ágyak, amelyek vagy állandóak, vagy nappalra lehajthatók, esetleg egymás alá tolhatók , vagy összecsukhatók. A fekhely ezáltal nappal lehet ülőalkalmatosság, de a különféle terepasztaloknak is jó rejtekhelye lehet. Az íróasztal is lehet lecsapható, felhajtható, vagy készülhet betolható írólappal.
Kamaszkorban talán a legnehezebb széket választani a gyerek számára. Az ilyen szék legyen nagyon kényelmes, támassza jól a gerincet, és magassága legyen állítható.

gyerekszoba
Kis helyen is kényelmesen elfér két rosszcsont fiúcska

Az asztal most már munkahely is egyben, melyhez megfelelő világítás szükséges. Ez lehetőleg vibrálástól és káprázattól mentes, a természetes fényt megközelítő, megfelelő fényerejű (250 Lux) ,több pozícióban állítható asztali lámpa legyen. Emellett a gyerekszoba általános megvilágítása sem nélkülözhető, ami legtöbbször a szoba mennyezetére kerül. Ez a világítótest lehetőleg legyen süllyesztett, de legalábbis minél laposabban simuljon a mennyezet síkjába.


Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Gyerekszoba praktikusan
Dátum: '05.10.20
Kategória: Trükkök-tippek
Következő cikk: » Akik otthon dolgoznak
Előző cikk: « Előszoba, belépő

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: