A hónap stílusaHirlevél

A hónap stílusa

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Country style, avagy békés egymás mellett élés

Ha jön a tavasz, a szép idő, szívesen hagyjuk magunk mögött a várost, és megyünk vidékre, ahol jó levegő és nyugalom vár. Lehet nagyokat aludni, vagy kényelmes ruhában nagyokat sétálni a fák között, gyönyörködni az első virágokban és hallgatni a madarakat. Épp ezért a májust a country style-nak, azaz a vidéki stílusnak dedikáljuk. (Részletek)

Brit praktikum

"A britek szélsőségesen mérsékeltek, szenvedélyesen békések, elvakult középutat járók" - írja George Mikes. Az ironikus megfogalmazást a szigetország lakóinak a mienktől eltérő gondolkodásmódja, olykor furcsa szokásai indokolják. (Részletek)

Trendkövető urban

Az urban, avagy a városi stílus nem korhoz köthető irányzat. A vidéki stílushoz hasonlóan egy életformát fejez ki. A pörgős életritmusú, mobilis, a változásokra mindig nyitott, a legfrissebb trendeket követő városlakók stílusa ez, akik éppúgy élhetnek Berlinben vagy Párizsban, mint New Yorkban vagy Tokióban. (Részletek)

Emancipált art deco

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb történeti stílusa az art deco. Az I. világháború okozta sokk után újjáéledő, lendületes technikai fejlődés, a sebesség kultusza, a metropoliszok kialakulása, az emancipált nő megjelenése, mind olyan folyamatok, melyek máig sem zárultak le. (Részletek)

Jeges high-tech

null
Az északi országokban az ötvenes évektől kezdve folyamatosan bontakozott ki egy új stílusirányzat, melyben a fejlett technológia eredményeit sziporkázó ötletekkel vegyítik, majd a tervezők a skandináv stílus hagyományait követve valósítják meg különleges tárgyaikat. (Részletek)

Vissza a jövőbe

null
A retro stílus nem csak az öltözködésben, a frizurában, a sminkben, de a lakberendezés-ben, a tárgykultúrában és a zenében is jelen van. A közelmúlt felidézése, mint téma, az irodalomban és a filmművészetben is feltűnik. A néhány évvel ezelőtt megjelent nemzetközi áramlat szinte azonnal elterjedt Magyarországon is. (Részletek)

Pihenés vidéken

null
Az amerikai lakberendezési stílusok közül az egyik legnépszerűbb a country vagy cottage stílus. A kényelmes, barátságos lakások nem csak vidéken, de a kertvárosi családi házakban is igen közkedveltek. (Részletek)

Csak a jó meleg Afrika...

Az előző hónapban a Földközi-tenger északi partjain kialakult mediterrán stílussal foglalkoztunk. Most nézzük, milyen módival találkozhatunk a déli, azaz az afrikai partokon, mit érdemes ezekből stílusfrissítésként importálnunk, illetve melyek azok a jegyek, amelyek már amúgy is jelen vannak tárgykultúránkban. (Részletek)

A nagy "kivonulás"

A 19. és 20. század fordulóján, azokban a bizonyos boldog békeidőkben, Európa és Amerika országaiban szemet gyönyörködtető, dekoratív stílus született. A szecessziós épületek, műtárgyak és iparművészeti alkotások a mai kor emberét is elkápráztatják - mi több, az építészeket, lakberendező designereket is megihletik. (Részletek)

Mediterrán minta

Szikrázó napsütés, virágzó leanderek, kellemes, könnyű borok a pohárban és a tenger gyümölcsei a tányéron... Íme néhány összetevő, melyek segítségével akár egy pesti tetőteraszon is megidézhető a mediterrán országok hangulata. Egy jó paella vagy egy nagy tál spagetti bizonyára sokakban idéz kellemes emlékeket. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: