PortréHirlevél

Portré

Oldalak: ...5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Kerekes Gábor, a Video-Part Kft. tulajdonosa

Az 1989-ben alakult Video-Part Kft. igazi családi vállalkozás: Kerekes Gáboron, a cégvezetőn kívül a felesége, illetve a sógora viszik a "prímet" abban a tevékenységben, mely mögött egy japán "nagybácsi", a Panasonic óriáscég áll. A velük kötött "házasság" olyannyira eredményesnek bizonyult, hogy amikor Nakamura elnök 2004-ben Európába látogatott, nem mulasztotta el meglátogatni Kerekeséket. (Részletek)

Alma a tőkéjétől

Elnézést a mondás ferdítéséért, de az indokolja, hogy ifjabb Figula Mihály mindössze 26 évesen szerzett a családi pincészetnek nemzetközi elismerést egy rangos párizsi borversenyen. Az édesapa nyomdokain haladó, kísérletező kedvű fiatalember nagyon is tisztában van azzal, hogy a sikernek ára van: balatonfüredi létére például nem egy nyár úgy telik el, hogy el sem jut a strandra. (Részletek)

Schiff András: szóban a zenéről

Schiff András ötéves korában kezdte zenei tanulmányait, s nevét hamar megismerte az ország, amikor gyerekként a Ki mit tud? vetélkedőn győzelmet aratott. Miután 1979-ben, huszonhat évesen elhagyta Magyarországot, a világ legnevesebb szimfonikus együtteseivel lépett fel. (Részletek)

Zoboki Gábor: A zenerajongó építész

Nehéz dolog a nagy siker után folytatni vagy újrakezdeni a munkát. Mások az elvárások, magas a léc. Zoboki Gábort Dél-Koreától Szibériáig a világ minden tájáról keresik a MűPa építeszeti Oscar-díja után - a felkérések többnyire operaházra, hangversenyteremre szólnak. (Részletek)

A "villatelep" szülőatyja

A harmincas években felépült hazai modern családi villák többnyire a Bauhausból hazatérő Molnár Farkas és a köré szerveződő építészek munkái. Hozzájuk csatlakozott Kozma Lajos is, aki ugyan az idősebb korosztályhoz tartozott, munkájában mégis magáévá tette és meg is valósította a korszerű építészet alapelveit. (Részletek)

Álom Lexus kivitelben

Talán nem szentségtörés Truman Capote regényének címét picit átalakítani, amikor Berki István portréját megrajzoljuk: a pénzügyi területről startoló üzletember nem csekély érzelmi motívumot is belevitt abba az "álomba", amelynek kézzel fogható valósága az ország egyetlen - nemrég újra dizájnolt - Lexus márkakereskedése. (Részletek)

Volt egyszer egy Design Center...

Szerencsére ebben az esetben nem a retro érzés teszi aktuálissá a Pohárnok Mihállyal folytatott beszélgetést. Komoly esély van rá ugyanis, hogy vezetésével a hajdani intézmény idén újjászületik, mégpedig az Erzsébet téri volt buszpályaudvar épületét birtokba véve Design Terminal néven. (Részletek)

Testvéries munkamegosztásban a Geppettónál

A Geppetto Design Stúdiót Elek Márton és Elek Máté alapította 1996-ban. A más irányú végzettséggel rendelkező testvérek először a saját lakásukba építettek galériát, majd barátok és ismerősök lakásaiba, később pedig már bútorok tervezésére is vállalkoztak. (Részletek)

A múzeumalapító

Az Első Magyar Látványtár létrehozásával Vörösváry Ákos műgyűjtő felelevenített egy nemes hagyományt: a köz kincsévé tette folyamatosan fejlődő magángyűjteményét. Mégpedig nem akármilyen környezetben, ami azt mutatja, autodidakta építésznek, belső építésznek sem lenne utolsó. (Részletek)

Álmok és szerkezetek

Portrésorozatunk első szereplője Z. Halmágyi Judit, aki a világhírű Erick van Egeraat Associated Architects Budapest vezető dizájnereként munkáiban a működési alapismeretekre, a szellem és a gyakorlat embereinek együttgondolkodására, illetve a szerkezetfejlesztésre helyezi a hangsúlyt. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: