PortréHirlevél

Portré

Oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

A crossover mesterei

null
A Pannon Filharmo-nikusok és az After Crying zenekar a pécsi egyházmegye alapításának 1000. évfordulója alkal-mából rendezett "Vallás éve" programhoz kapcsolódva, e témába vágó retrospektív válogatást ad az After Crying saját, szimfonikus hangszerelésű műveiből, néhány, az alkalomra készült mű bemutatójával gazdagítva a műsort. (Részletek)

Déri György zenei "felfedező"

null
Carl Gottlieb Reissiger német zeneszerző rendkívüli népszerűségnek örvendett a maga korában - annyira, hogy egyik alkotása az 1830-as években keletkezett, Az Usher-ház bukása című Poe-novella főhősének volt kedvenc muzsikája. A Hungarotonnál hamarosan megjelenő lemezen Déri György csellóművész és triója bizonyítja be: az amerikai író-költőnek zeneileg sem volt rossz ízlése. (Részletek)

Új értékesítési igazgató a Lánchíd 19 design hotelben

null
2009 februárjától Dömötör Ágnes személyében tapasztalt szakember vezeti a négycsillagos budapesti design hotel értéke-sítési részlegét. Ágnes korábban 3 évig a Rubin Wellness&Conference Hotel értékesítési vezetőjeként dolgozott. (Részletek)

A tárogató bűvöletében

null
A kuruc kori népi hangszerbe a millenium idején megpróbáltak új életet lehelni, de ez csak 100-120 évvel később, Kiss Gy. László klarinétművésznek sikerült. Őt kértük meg, mondja el, hogyan került a tárogató bűvkörébe, miért tartja fontosnak "újraéleszteni" a hangszert. (Részletek)

Tari Annamária korunk romantikájáról

null
Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimnáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy "ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?" Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia. Ma már elmondhatja magáról: a szexuálpszichológia egyik legkeresettebb hazai szakértője. (Részletek)

Rozmán Lajos, az időutazó

null
Mi az a nyomós ok, amiért 2008-ban nekiáll az ember, hogy egy 200 éve elhunyt kismester ránk maradt hangjegyeit böngéssze, mi több, megszólaltassa, hanglemezre vegye őket? A választ Rozmán Lajos klarinét-művésztől kaptuk meg. (Részletek)

Acél testben vasakarat

null
A Hot Iron a leghaté-konyabb alakformáló csoportos edzés, ami ma létezik, ráadásul minden korosztály számára ajánlott. Ám csak azok tudnak igazán szép eredményeket elérni, akiknek acél testében vasakarat lakozik. Hazánkban egyedül Tatarek Rezső okleveles Hot Iron trainer "képezhet" ezzel a mozgásformával foglalkozó edzőket. (Részletek)

Suri Imre a jazz érintésével

null
A cím ez esetben meglehetősen pontos, hiszen - mint azt Suri Imre, a Jazzy Rádió ügyvezetője elmondta - esetükben korántsem egy zenei műfaj a névadó, sokkal inkább az az életérzés és életstílus, amely ehhez a kultúrkörhöz kötődik. (Részletek)

A stílusos rektor

null
A kultúra az emberi élet minőségének mértékegysége - tartja Kopek Gábor, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, ezért aztán miközben a stílusról úgy általában beszélgettünk, folyton belefutottunk aktuális, nagy helyi problémákba. (Részletek)

Szatmári Sarolta: a reneszánsz nagyasszonya

null
A Reneszánsz Év - 2008. alkalmából Reneszánsz bor, reneszánsz élet, Tokaj reneszánsza címmel kiállítás látható november 9-ig a Mezőgazdasági Múzeumban. A programokat aszúkóstolókkal és borrendek - a Lorántffy Zsuzsanna Borrend, a Tokaji Borbarát Hölgyek Egyesülete, valamint a Vinum Regnum Rex Vinorum borlovagrend - felvonulásával színesítik. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: