ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Oldalak: ...11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21...

Köztér-design a Parlament előtt

Auditériumnak nevezik új térdesign-projektjüket a Városi Tájkép Csoport (VTCS) tagjai, Szöllősy Barbara és Pyka Zsolt formatervező művészek. Az augusztus 13. és 20. között látható sajátos park a Parlament előtti, sok viszontagságot megélt téren fogadja az érdeklődőket. (Részletek)

Paulo Coelho, a Mondialogo nagykövete

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a világ legnagyobb szabású nemzetközi iskolai versenye, a Mondialogo, amelyre 14 és 18 éves kor közötti diákok jelentkezését várják a szervezők. A Mondialogo különböző kulturális hátterű fiatalokat ösztönöz együttműködésre a kontinenseken átívelő közös munkán keresztül. (Részletek)

Fehér Művek a Ludwigban

Fehér László a hetvenes évek végén tűnt fel a Stúdió-kiállításokon, és negyedszázada a magyar képzőművészeti élet egyik meghatározó alakja. A budapesti Ludwig Múzeum arra vállalkozott, hogy folyamatában mutassa be Fehér három évtizedes pályájának sajátos ikonográfiáját és képalkotási módszerét. (Részletek)

Live Earth koncertek

A világ legnagyobb jótékonysági eseményére került sor július 7-én: a globális felmelegedés elleni Live Earth koncertek 24 órán keresztül dübörögtek a világ valamennyi kontinensén, összesen 8 városban. Jelzés értékű, hogy valamennyi fellépő művészt és hivatalos személyiséget egy-egy Smarttal szállították a helyszínre. (Részletek)

Prémium kronográf: érzékiség Mazda módra

A japán Mazda és a német prémium óragyártó, a Sinn Spezialuhren Frankfurt együttműködésének keretében egy közös fejlesztésű, exkluzív karóra kerül hamarosan piacra. A közös fejlesztés ötlete egy korábban a Hockenheimringen megrendezett Mazda eseményen vetődött fel. (Részletek)

Forradalmi iPod az Apple-től

A világ legnépszerűbb és legnagyobb számban értékesített mp3 lejátszója, az Apple iPod már a Toyota-modellekben is kihangosítható az iPod csatlakoztató szettnek köszönhetően. A csatlakozó, valamint vezetékei - illetve maga az iPod is - a kesztyűtartóban helyezkednek el. (Részletek)

A felmelegedés a jegesmedvéket is fenyegeti

Mi is sokat tehetünk az éghajlatváltozás mérsékléséért - buzdított cselekvésre mindenkit a WWF Magyarország a Környezetvédelmi Világnapon. A napokban indult weboldalon (wwf.hu/klima) megtudhatjuk, hogyan takarékoskodhatunk az energiával otthonunkban, és mi köze az égve hagyott villanynak a jegesmedvék hajléktalanná válásához. (Részletek)

Török nyugalomterápia rózsával

A Trivium Kiadó könyvheti újdonsága nem más, mint értelem és érzelem, képzelet és valóság, félelem és remény története. A fiatal török szerző regénye egy lányról, a rózsákról s egy édesanyáról szól, aki bebizonyítja, hogy a nemes rózsák sohasem halnak meg, még azután is árasztják illatukat, miután elvirágzottak... (Részletek)

Mágikus realizmus Keletről: Kafka a tengerparton

Alapjában véve két rendkívül színes és gubancos szálból fonódik össze a regény hullámzóan nyugtalan szövedéke. Különös patchwork-szerű foltokat is bőven találni rajta a kitérők, hozzáadott magyarázatok és idézetek anyagából. (Részletek)

Made in China - Made in Hungary

A Ludwig Múzeum látogatói egy valódi "kínai piacot" találnak a harmadik emeleten, 2007. május 26-június 3. között. A kiállító kínai fotóművész, Csi Peng ugyanis nyugati utazásai folyamán szomorúan tapasztalta, hogy a kínai piacokat Európa-szerte a "gagyival" azonosítják. Ezért elhatározta, hogy létrehoz egy kölcsönös csereberén alapuló piacot. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: