ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Oldalak: ...9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19...

A Mediciek fénykora

null
A Szépművészeti Múzeumban január 24-től látható kiállítás közel 60 olasz gyűjteményből érkezett s csaknem 200 műtárgyból áll. A megnyitó napján Medici-korcsolyabál várta az érdeklődőket a Műjégpályán, január 31-én pedig a szokásos csütörtöki műsorban 16. századi olasz komédiát mutatnak be. (Részletek)

Az elveszett Magyarország festője

null
Kieselbach Tamás szinte páratlan művészettörténeti kutatómunkájának eredményeként a Népszabadság Kiadó által indított albumsorozat második darabja gróf Batthyány Gyula festőművész pályáját követi nyomon. (Részletek)

Hazatért Tiziano Madonnája

null
A Mátyás király trónralépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett reneszánsz év kezdetén a Nagyházi Galéria január 14-én meghívott szakértők segítségével ismertette a hazatért festmény kalandos történetét, s fölfedték a donátor rejtett portréját - Szt. Pál apostol képében. (Részletek)

Arco'lor: egy merőben új hangzás

Az Arco'lor vonósegyüttest 2002-ben hívta életre Monori András eMeRTon-díjas zeneszerző. A quartett a vonósnégyesek megszokott hangzásvilágát alapul véve egy egészen új zenei közeget teremtett, amelyről első korongjuk, a Karácsony is tanúskodik. (Részletek)

Szilveszterkor indult a Vámpírok bálja új szériája

Bécs, Stuttgart, Hamburg, a Broadway, Varsó és Tokió után 2007 nyarán hozzánk is megérkezett a Vámpírok bálja musical. A produkció en suite rendszerben (folytatólagos előadás-szériában) volt látható a Magyar Színházban - a sikerszéria azonban 2008 januárjában is folytatódik. (Részletek)

Luca-nap Skandináviában

Ha ezekben a napokban, de különösen december 12-13-án olaszok tévednek Svédországba, mindig nagyon elcsodálkoznak azon, hogy a lutheránus svédek milyen nagy lelkesedéssel ünneplik a szicíliai Szent Luciát, aki Olaszországban közel sem kap ekkora tiszteletet. (Részletek)

A város fölött mélyen a föld alatt

Úgy tűnik, a Budavári Labirintus az utóbbi időben egyre erőteljesebben igyekszik kitörni az "egyszerű turisztikai látványosság" kategóriából. A Budai Vár alatt elhelyezkedő 1200 méter hosszú, misztikus és kissé titokzatos hangulatú mély-pincerendszerben december 8-án egy új kulturális rendezvénysorozat indul. (Részletek)

Nádas, Jovánovics, Alföldi, Trio Midnight

A Képzett társítások - AEGON-estek a Bárkában című irodalmi-művészeti sorozat következő, november 30-i estjén a magyarországi művészeti élet jelentős alkotó- és előadóművészei zárják a 2007-es évet. Az apropó, hogy Nádas Péter író Jovánovics György szobrászművésszel együtt kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét idén augusztus 20-án. (Részletek)

"Komolyodik" a latin duó

Elkészült Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor negyedik stúdióalbuma, amit lényegében néhány mondat kíséretében és egy akkordnyi bemutató nélkül vezettek fel a sajtó munkatársainak - erről a méltatlan helyzetről persze nem az alkotók tehetnek. (Részletek)

Naff a bűvös...

Az áthallás természetesen a véletlen műve, de az már nem, hogy Baley Endre mesekönyve azon régi jó mesék világát idézi, ahol Paff, a bűvös sárkány is osztotta az igazságot. Merthogy az elsőkönyves szerzőnek - "civilben" üzletfejlesztési menedzser - gyakorló apukaként elege lett az amerikai típusú mesékből, ezért elhatározta, hogy amolyan békebeli szép történettel lepi meg az arra érzékeny gyermek és felnőtt olvasókat. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: