ÉrtéktrendHirlevél

Értéktrend

Oldalak: ...6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16...

A reneszánsz reneszánsza

null
Reneszánsz Utak - Virtuális Találkozások címen, 2009. február 28-áig tekinthető meg az a kiállítás, amely a Reneszánsz év 2008 alkalmából nyílt meg a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Mátyás híres humanista udvara Európa-szerte meghatározó és közismert volt, de egyben olyan titkos társaságnak is otthont adott, melyről még ma is alig tud a nyilvánosság. (Részletek)

Klasszikusok újramesélve

null
Az esztendő hazai irodalmi szenzációja: Nógrádi Gábor, a jeles költő, ifjúsági könyvek sikeres szerzője, a Pete Pite-könyvek kiadója megjelentette a Klasszi-kusok újramesélve című sorozat első három darabját, Jókai Mór Az aranyember, A kőszívű ember fiai és Gárdonyi Géza Az egri csilla-gok című műveit. (Részletek)

Kovalik Balázs nyerte el az idei AEGON Művészeti Társdíjat

null
Különleges elismerést hozott létre 2006-ban az AEGON Magyar-ország Zrt.: az AEGON Művészeti Díjat, valamint a hozzá kapcsolódó AEGON Művészeti Társdíjat, azzal a céllal, hogy elismerje és támogassa a kortárs magyar művészeket, a korunkban születő, kiemelkedő alkotói teljesítményeket, s a díjjal is felhívja a szerzőkre és műveikre a figyelmet. (Részletek)

Pendrive a nyakban

null
Egy mindennap használt kütyüből csak akkor lehet mutatós kiegészítő, ha az alkotó profi és érzéke van a megfelelő anyag kiválasztásához, mely új ruhába öltözteti az önmagában nem éppen mutatós tárgyat. (Részletek)

Újabb elismerés a Lánchíd 19 design hotelnek

null
Az Építészet Világnapján adták át a Pro Architectura díjakat. A Lánchíd 19 design hotel tervezéséért Sugár Péter, ifj. Benczúr László, Batár Attila és Kara László építészek (megosztva) vehették át a rangos hazai elismerést. (Részletek)

Összefogás Pólóval az összefogásért

null
Az Egészség Hídja Összefogás - a mellrák ellen küzdő - egyesület, az adománygyűj-tés területén 2006-tól kezdve minden évben új ötlettel jelentkezett. Először a rózsaszín karkötőkkel lépett színre, majd Sütő Enikő és Oroszlán Szonja közreműködésével a világhírű Tőrös Károly készített egészségmegőrző torna DVD-t. Idén pedig az Összefogás Póló az adománygyűjtés egyik eszköze. (Részletek)

Találkozás a dalai lámával

null
A dalai láma élete soha el nem évülő történet, mivel nem más, mint szülőha-zája, Tibet története. Azé az országé, melynek múltját sokan próbálják megfejteni, jelenét megmagyarázni, s a jövőjében hinni. Ezért is volt már időszerű, hogy megjelenjen egy olyan munka a dalai lámáról, amely az elfogulatlanság, a higgadtság hangján szólal meg. (Részletek)

Carbon Arte - a Nokia prémium mobilja

null
A Nokia 8800 Carbon Arte modellje igazi high tech újdonság: szénszálból, titánból, csiszolt üvegből és rozsdamentes acélból készült műremek. Különböző szakterületek - köztük az építészet, a sportautók és az űrhajózás - ihlették ezeknek az alapanyagoknak a használatát. (Részletek)

Divattörténeti kiállítás óriás babaházban

null
Két holland dizájner, Rolf Snoeren és Viktor Horsting elhatározta, hogy a londoni Barbican Art Galleryben szeretnék berendezni a világ legnagyobb babaházát. (Részletek)

Felhőkben járó könyvújdonság

null
A huszonnyolc kiadó által visszautasított, majd a Sceptre gondozásában megjelent Felhőfigyelők kiskönyvéről van szó, amely sokak meglepetésére az idei esztendő brit bestsellere lett. A nefológiai – felhőkutatási – szakmunka szerzője Gavin Pretor-Pinney, aki sajátos gondolkodásával megalapította a Cloud Appreciation Societyt. (Részletek)

Hirdetés

Keresés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: