Felfokozott érdeklődés a minőségi lakások piacán

A megújuló Gozsdu Udvar és a Szinyei Merse Ház lakásai is benne vannak abban az impozáns értékesítési tervben, amelyet az egyik "top" ingatlanfejlesztő, az izraeli érdekeltségű Autóker Holding tett közzé a minap. A 2007-es terv zömét azonban a Marina Part exkluzív otthonai adják.

Nemrég költözhettek be a lakók a többek között saját yachtkikötővel és egyéb felsőkategóriás szolgáltatásokkal rendelkező Marina Part második ütemének épületeibe - a piac értékítéletét egyébként jól jellemzi a 97 százalékos értékesítési adat. (Azért csöndben hozzátesszük, a beruházás kezdeti időszakában az átadás időpontjára már valamennyi ingatlanra sikerült vevőt találni.) De jók a harmadik ütem eladási számai is: a hamarosan elkészülő lakások 80 százaléka talált gazdára nem sokkal a finis előtt.

A most zajló birtokbaadások eredményeképpen összesen több mint 20 ezer négyzetméterre költözhetnek be a lakók a Duna Plaza szomszédságában található épületekbe. A 6 milliárd forintos beruházással épült második ütemben a közvetlenül a folyóparton álló épületek készültek el - ezekben 35-105 négyzetméter közötti lakásokat kínáltak. Mint megtudtuk, 400-700 ezer forint közötti négyzetméterárak kerültek az adásvételi szerződésekbe - a terület felértékelődését egyébként jól mutatja az átlagárak emelkedése: három évvel ezelőtt az első házak átadásakor 400-450 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, szemben a mai 600-650 ezerrel.

Az Autóker Holding tervei szerint 2007-ben rekord mennyiségű lakást dobnak piacra. Bár a Szinyei Merse Ház átadása késik, a patinás Gozsdu Udvar otthonai és a Marina Part folytatása valószínűsíti, hogy a társaság idén legalább 800-900 magas árfekvésű lakást ad majd birtokba.

Nyomtatásra és gyengén látóknak!

Cikk információk:

Cím: Felfokozott érdeklődés a minőségi lakások piacán
Dátum: '07.04.19
Kategória: Lakásinfó
Következő cikk: » Az "édességek" versenyén médiazsűri is értékelt
Előző cikk: « Születésnap a Citadellán

Kezdőlap

Hirdetés

Partnereink:Minőségi parókák

Megrendelés: